Siemens schakelt Verizon in voor wereldwijde identiteitsverificatie
30-06-2011
Deel dit artikel:

Siemens schakelt Verizon in voor wereldwijde identiteitsverificatie


Siemens heeft een beroep gedaan op Verizon voor wereldwijde verificatie van de gebruikers van de Siemens communicatiesystemen. Met de oplossing kan Siemens zijn interne en externe communicatie effectiever beschermen en internettoepassingen veiliger beschikbaar stellen aan gebruikers.

De interne PKI (Public Key Infrastructure)-oplossing van Siemens en digitale identiteitscertificaten voor gebruikers worden volledig geautoriseerd door de OmniRoot-diensten van Verizon. Deze diensten koppelen digitale certificaten aan gebruikers en worden gebruikt door vrijwel alle browsers voor computers en mobiele telefoons, e-mailclients en -toepassingen.

“Voor multinationals wordt het steeds moeilijker en tegelijkertijd steeds belangrijker om de interne en externe communicatie te ondersteunen en te beveiligen,” aldus Rainer Henkelmann, chief information security officer bij Siemens AG. “Een belangrijk deel van onze bedrijfsactiviteiten vindt online plaats, binnen een steeds wijder afgesplitste omgeving die ondersteuning biedt aan onze klanten, leveranciers en werknemers. Onze taak is om de veiligheid van onze bedrijfsgegevens te waarborgen. Met behulp van de wereldwijd gebruikte oplossing en beproefde expertise van Verizon zijn we in staat om een veilige omgeving te creëren waarmee we in onze wereldwijde bedrijfsbehoeften kunnen voorzien en tegelijkertijd onze kosten kunnen reduceren.”
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom