BT wordt wereldwijde innovatiepartner van het DHL Innovation Initiative
29-06-2011
Deel dit artikel:

BT wordt wereldwijde innovatiepartner van het DHL Innovation Initiative


BT heeft een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst getekend met Deutsche Post DHL. Binnen deze overeenkomst zal BT de DHL Solutions en Innovation (DSI) afdeling ondersteunen, ter bevordering van innovatie en de ontwikkeling van nieuwe logistieke diensten en technische oplossingen. De DSI-afdeling is verantwoordelijk voor alle onderzoeksprojecten en innovaties binnen de DHL groep.

De twee partners hebben een aantal gebieden geïdentificeerd voor gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling, inclusief RFID, beveiligingsoplossingen voor de logistieke keten en duurzame logistiek. Als onderdeel van het programma zal BT toegang hebben tot het DHL Innovation Center om nieuwe oplossingen te ontwikkelen, testen en presenteren.

Een van de eerste prioriteiten betreft het beschikbaar stellen van RFID- (radio frequency identification) diensten die voor up-to-date informatiebeschikbaarheid moeten zorgen over de bewegingen van goederen. Speciale aandacht zal liggen op het ondersteunen van klanten in de opkomende markten van Azië-Pacific waar BT momenteel investeert in het beschikbaar stellen van hypermoderne infrastructuur en faciliteiten voor de logistieke keten. BT tekende onlangs een contract voor het leveren van communicatiediensten aan DHL in die regio.

Bas Burger, President Global Commerce, BT Global Services, voegt hieraan toe: “BT levert op maat gemaakte diensten voor de wereldwijde logistieke sector. Een efficiënte inrichting van de logistieke keten staat voorop in deze industrie, en up-to-date inzicht in informatie is hierbij cruciaal. Wij maken dit mogelijk door onze klanten te voorzien van directe toegang tot gegevens, de mogelijkheid om mensen te bereiken – via spraak- en videodiensten – én door de beweging van goederen te volgen met behulp van BT’s barcode- en RFID-diensten. Wij investeren en werken voortdurend samen met onze klanten om innovatieve diensten te ontwikkelen, en implementeren. We kijken er naar uit om samen met DHL Solutions & Innovation te werken aan nieuwe ontwikkelingen.” BT’s Global Commerce sector-team bedient de logistieke, fabricerende en farmaceutische industrie.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom