Redactie - 28 juni 2011

Alcatel-Lucent Enterprise benoemt Tom Eggemeier tot Global Sales Leader


Alcatel-Lucent Enterprise stelt per 1 juli Tom Eggemeier aan als Global Sales Leader. In deze functie is Tom verantwoordelijk voor de wereldwijde sales binnen de Enterprise-divisie, waaronder Genesys en de communicatie- en netwerk-afdelingen. In zijn nieuwe rol houdt hij zich voornamelijk bezig met wereldwijde accounts, channel en strategische partnerships, waaronder HP en IBM.  

In zijn functie als EMEA Sales Leader voor Alcatel-Lucent Enterprise heeft hij de nummer één positie in contactcentra en communicatie verder uitgebouwd en de netwerkpositie van Alcatel-Lucent Enterprise verhoogd van de negende naar de derde plek. Daarvoor heeft hij verschillende managementfuncties vervuld bij Alcatel-Lucent, Enterasys Networks en Compaq.

Tom Burns, directeur van Alcatel-Lucent Enterprise, zegt: “In deze snel veranderende markt is de rol van Global Sales Leader erg belangrijk om aan de wensen van onze klanten te voldoen. Tom’s expertise en internationale ervaring zullen zeker bijdragen aan onze wereldwijde groei in de toekomst.”

“De technologieën op het gebied van klantervaringen en medewerker-betrokkenheid komen samen in een periode van veel veranderingen”, zegt Tom Eggemeier. “Momenteel zorgen social media, video en mobiliteit ervoor dat bedrijven hun manier van communiceren volledig veranderen. Ik ben blij dat ik in deze rol leiding mag geven aan een organisatie die haar klanten en partners kan begeleiden bij de nieuwe mogelijkheden.”