Redactie - 28 juni 2011

HP en Centric werken samen op gebied van cloud computing


HP heeft een contract gesloten met Centric voor het leveren van een Converged Infrastructure als fundament voor het Cloud Services portfolio van Centric. Centric helpt steeds meer klanten over te stappen van een traditionele IT omgeving naar een (gedeeltelijke) private cloud omgeving en stelt klanten zo in staat te betalen naar gebruik en te moderniseren zonder de hoge IT infrastructuur investeringen vooraf. Daarbij zal Centric zorgen voor de housing, het functioneel beheer en de applicatie-services. HP implementeert de technische  infrastructuur gebaseerd op HP CloudSystem Matrix, storage en networking. HP levert via een pay per use model waardoor ook Centric zelf betaalt naar gebruik, een overzichtelijke financieringsvorm krijgt en, in het verlengde van de onvoorspelbare klantvraag, flexibel en snel meer of minder capaciteit kan afnemen.

Roland Plomp, directeur Centric Systems & Services: “Onze keuze voor HP is niet alleen gebaseerd op de technologie. Ook onze ruime kennis van HP-oplossingen en de onderlinge relatie die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd spelen een belangrijke rol."
Michiel van Vlimmeren, Country Manager HP Technology Solutions: “Cloudgebaseerde concepten bieden nieuwe mogelijkheden voor zowel klanten, onze partners als voor onszelf. Het contract met Centric is een goed voorbeeld van de ‘nieuwe wereld’ waarin klanten ervoor kiezen om delen van hun IT af te nemen als een service. Onze technologie, kennis en diensten sluiten naadloos aan bij die van onze partners”.

De infrastructuur bestaat uit een dual-datacenter concept en omvat HP CloudSystem Matrix (inclusief management software), HP Storage (3PAR, EVA, X9720, MSL 8090 tapelibraries), HP B-series SAN switches en HP MPX200 Routers. HP levert tevens CloudStart consulting services, implementatie support en management services.

Deze overeenkomst past in een tijdperk waarin alles en iedereen voortdurend met elkaar in verbinding staat en waarin alleen een Instant-ON Enterprise die technologie inbed in alles wat zij doet en daardoor altijd, overal en direct aan de vraag van klanten, medewerkers en partners kan voldoen.