Redactie - 21 juni 2011

Adobe stelt ontwikkelaars in staat om mobiele applicaties te ontwikkelen


Adobe stelt een update beschikbaar van Adobe Flash Builder 4.5 en Flex 4.5, waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen voor iPhone, iPad en BlackBerry PlayBook. Het Android-platform wordt al sinds de introductie in april 2011 ondersteund. Ontwikkelaars hebben hiermee één platform voor het bouwen van mobiele applicaties die kunnen worden aangeboden via de Android Marketplace, Apple App Store en BlackBerry App World. Flash Builder wordt aangeboden als standalone oplossing en als onderdeel van Creative Suite 5.5 Web Premium en Master Collection.

“De reacties van ontwikkelaars op de nieuwe mobiele mogelijkheden in Flash Builder 4.5 en het Flex 4.5 framework waren heel positief”, aldus Ed Rowe, vice president of developer tooling bij Adobe. “Ze zijn verbaasd hoe eenvoudig het is om mooie mobiele applicaties te ontwikkelen voor Android-apparaten, BlackBerry PlayBook, iPhone en iPad. Bedrijven kunnen zo hun klanten effectief bereiken, ongeacht over welk type apparaat zij beschikken.”

De beschikbaarheid van de update valt samen met de aankondiging van het Adobe Digital Enterprise Platform. Nu consumenten steeds meer content via smartphones en tablets tot zich nemen, wordt verwacht van ondernemingen dat ze mobiele applicaties centraal gaan stellen in hun marketingstrategie. Tegelijkertijd wordt van IT-afdelingen verwacht dat ze hun processen en bedrijfsapplicaties zoals CRM aanpassen aan de grote hoeveelheid apparaten en platformen die in de organisatie worden gebruikt. Met Flash Builder en Flex beschikken bedrijven over één tool, framework en codebase waarmee hoogwaardige applicaties kunnen worden gemaakt die draaien op zowel desktops, smartphones als tablets.