Redactie - 20 juni 2011

DigiD wint prijs van Verenigde Naties


DigiD is bekroond met een World Summit Award (WSA). De World Summit Award 2011 is een wereldwijd initiatief om de beste e-content en de meest innovatieve ICT-toepassingen te selecteren en te promoten uit de meer dan 160 lidstaten van de Verenigde Naties (VN). Uit de categorie e-Government & Institutions werd DigiD door een vakjury aangewezen als één van de vijf winnaars.

In totaal waren er 425 inzendingen uit 160 VN-landen. De selectie vindt in iedere lidstaat plaats door een nationale expert in samenwerking met enkele deskundigen. Dit jaar was Drs. Herman van Oorschot nationaal expert voor Nederland. In de afgelopen maanden heeft een internationale jury van deskundigen alle inzendingen beoordeeld en is DigiD aangewezen als één van de vijf winnaars uit de categorie e-Government & Institutions.

Juryrapport
“De World Summit Award, categorie e-Government, kijkt naar alle nieuwe digitale en mobiele uitingen die gebruikt worden voor e-Government diensten. Digitale identificatie is niet direct nieuw, maar het kenmerk van DigiD om meerdere producten af te kunnen nemen is dat wel. Het is de veiligheid van DigiD, de hoeveelheid instanties en de hoeveelheid producten waar DigiD de award mee heeft verdiend. In het dagelijks leven kun je je identificeren met een rijbewijs of paspoort voor vele handelingen, met een DigiD kun je dat digitaal,” aldus de Grand Jury.