VMware introduceert geïntegreerd applicatieplatform voor virtuele en cloud-omgevingen

VMware introduceert geïntegreerd applicatieplatform voor virtuele en cloud-omgevingen

VMware introduceert geïntegreerd applicatieplatform voor virtuele en cloud-omgevingen

19-06-2011

VMware introduceert geïntegreerd applicatieplatform voor virtuele en cloud-omgevingen


VMware introduceert VMware vFabric 5, een geïntegreerd applicatieplatform voor virtuele en cloud-omgevingen. Door het Spring-ontwikkelraamwerk voor Java te combineren met de nieuwste generatie vFabric applicatie-services, biedt vFabric 5 het core applicatieplatform voor het bouwen, implementeren en runnen van moderne applicaties. vFabric 5 introduceert ook voor de eerste keer een flexibel distributie- en licentiemodel waarmee ondernemingen de applicatie-infrastructuursoftware kunnen aanschaffen op basis van virtuele machines, in plaats van fysieke hardware CPU's. Zo betalen zij alleen voor de licenties die in gebruik zijn. Dit model elimineert de noodzaak voor organisaties om overtollige software aan te schaffen in afwachting van piekbelastingen, wat gepaard gaat met hoge kosten en softwarelicenties die niet worden gebruikt buiten piekbelasting. Het model van vFabric 5 sluit beter aan op cloud computing-modellen die de kosten van de software direct koppelen aan het verbruik en de waarde die wordt geleverd aan de organisatie.

"Cloud computing verandert niet alleen de manier waarop IT-resources worden gebruikt door de business, maar ook hoe deze middelen worden gekocht, gelicenseerd en geleverd", zegt Tod Nielsen, president Application Platform bij VMware. "Terwijl applicatie-infrastructuur-technologieën zich hebben ontwikkeld om aan de behoeften van het huidige bedrijfsleven te voldoen, bleven de business-modellen stijf en verouderd. Met de introductie van vFabric 5, verbindt VMware onlosmakelijk de kosten van de applicatie-infrastructuursoftware met het gebruikte volume en de toegevoegde waarde die de software heeft voor het bedrijf. Hiermee helpt het organisaties verder te groeien naar een cloud-omgeving."

Geoptimaliseerd voor vSphere
vFabric 5 is speciaal ontwikkeld om te profiteren van de server-architectuur van VMware vSphere, het meest gebruikte virtualisatieplatform. De nieuwe Elastic Memory for Java (EM4J)-functie, die beschikbaar zal zijn in vFabric tc Server, zorgt voor een optimaal beheer van het geheugen voor de Java-toepassingen door het gebruik van ‘geheugen ballooning’ in de JVM. Deze mogelijkheid, in combinatie met VMware vSphere, maakt een grotere applicatieserverdichtheid mogelijk voor Java-workloads op vFabric.

Platform voor Spring-applicaties
Meer dan drie miljoen ontwikkelaars gebruiken het Spring-framework om zakelijke Java-applicaties te bouwen. Met vFabric 5 kunnen gebruikers ongeëvenaard inzicht krijgen in de prestaties van hun Spring-toepassingen met de nieuwe Spring Insight Operations. Gebaseerd op de Spring Insight-technologie die gebruikt wordt door Spring-ontwikkelaars in ontwikkelomgevingen, zal Spring Insight Operations deze mogelijkheid uitbreiden naar de productieomgevingen, waardoor operationele en ontwikkelteams beter samen kunnen werken.

Licentiemodel
VMware vFabric 5 introduceert tegelijk een nieuw flexibel licentiemodel dat klanten helpt softwaregebruik rechtstreeks te koppelen aan kosten, terwijl daarnaast een applicatie-infrastructuur wordt geïmplementeerd die nauwer is verbonden met virtualisatie- en cloud-concepten. Dankzij licenties op Virtual Machine (VM)-basis, in plaats van de traditionele CPU-gebaseerde licenties, stelt vFabric 5 ondernemingen in staat om verschillende applicatie-platformcomponenten flexibel te implementeren op de verschillende VM's in het datacenter. Door het nieuwe model hoeven klanten enkel te betalen voor de licenties die in gebruik zijn en kunnen ze makkelijk uitbreiden of inkrimpen wanneer de markt dat vraagt.

Het nieuwe model biedt klanten de mogelijkheid alleen te betalen voor de licenties in gebruik en om volumes omhoog en omlaag te schalen bij eventueel piekgebruik, waarbij slechts betaald hoeft te worden voor hun gemiddeld gebruik. De noodzaak voor een overschot op applicatie-infrastructuur, om tegemoet te komen aan die piektijden, zal door dit model verdwijnen, waardoor ook de kosten en software die niet wordt gebruikt in piektijden verminderen. Elke gelicenseerde  vFabric VM is in staat elke combinatie en alle software van de vFabric 5-productfamilie te draaien, waardoor tevens de licentiebeperkingen die de verschuiving van traditionele applicatie-infrastructuur naar virtuele en cloud-omgevingen dwarsbomen, overgaan.

VMware vFabric 5 is beschikbaar aan het einde van de zomer in 2011.
 

Terug naar nieuws overzicht