Redactie - 16 juni 2011

Symantec en salesforce.com werken samen aan betere beveiliging van cloudgebaseerde toepassingen


Symantec kondigt Symantec Security Assessment voor Salesforce aan, een nieuwe beveiligingstoepassing die beschikbaar zal komen via de AppExchange, het populaire verkooppunt voor zakelijke apps in de cloud. Met Symantec Security Assessment voor Salesforce kunnen organisaties hun IT-infrastructuur ook voor cloudgebaseerde toepassingen als Salesforce inzichtelijker maken. Symantec Security Assessment voor Salesforce zal worden geïntegreerd in de Symantec Control Compliance Suite, zodat klanten een volledig overzicht krijgen van de beveiliging en de compliance van informatie en toepassingen, zowel on-premise als in de cloud.

Als partner van salesforce.com mag Symantec nu ook toepassingen op basis van de Force.com-technologie ontwikkelen, distribueren naar nieuwe klanten en verkopen aan bestaande salesforce.com-klanten via de AppExchange.

“Onze klanten vertelden ons dat ze twijfelen aan de veiligheid van de cloud en dat dit een van hun grootste bezwaren is om over te stappen. Om het vertrouwen in de cloud te verbeteren, moeten we ervoor zorgen dat klanten dezelfde mate van inzicht en controle hebben over informatie en toepassingen als in hun eigen infrastructuur”, aldus Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. “Samen zorgen Symantec en salesforce.com voor een innovatie die klanten meer inzicht en transparantie biedt. Daardoor zijn ze sneller geneigd om over te stappen naar de cloud.”

“Salesforce.com begrijpt dat vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie van groot belang is voor de zakelijke activiteiten van onze klanten”, aldus Ron Huddleston, Senior Vice President van salesforce.com. “Onze samenwerking met Symantec onderstreept dat we onze klanten altijd het beste inzicht willen geven in de beveiligings- en compliance-vereisten van het werken in de cloud.”

Met deze nieuwe toepassing kunnen klanten ook de assessment-data integreren in de Symantec Control Compliance Suite, een geautomatiseerde oplossing die een totaalbeeld geeft van de IT-risico’s en -compliance van een organisatie. Door cloudgebaseerde toepassingen zichtbaar te maken in de Symantec Control Compliance Suite kunnen organisaties beveiligingsmaatregelen voor cloudgebaseerde toepassingen ontwikkelen en implementeren, binnen een holistische oplossing die kan worden gebruikt voor de gehele IT-infrastructuur van een bedrijf.

Beschikbaarheid
Symantec Security Assessment voor Salesforce – ontwikkeld op basis van Force.com, een belangrijk zakelijke cloudplatform – is naar verwachting halverwege 2011 beschikbaar op de AppExchange om te testen en te implementeren.