Uitgever koopt softwarebedrijf
15-06-2011
Deel dit artikel:

Uitgever koopt softwarebedrijf


Wolters Kluwer Tax & Accounting heeft gisteren de overname bekend gemaakt van Twinfield, een in Nederland gevestigde leverancier van online boekhoudsoftware voor financiële professionals in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Deze overname betekent een uitbreiding van en aanvulling op het bestaande aanbod van Wolters Kluwer op het gebied van geavanceerde softwareoplossingen voor accountants en financiële professionals in het MKB in alle West-Europese markten waarin de onderneming actief is. Twinfield gaat deel uitmaken van de Europese activiteiten van Wolters Kluwer Tax & Accounting, wereldmarktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten.

Met meer dan 80.000 administraties die online met haar software worden bediend, is Twinfield de onbetwiste Europese marktleider in online, op SaaS gebaseerde boekhoudoplossingen. De acquisitie versterkt de strategie van Wolters Kluwer Tax & Accounting om in Europa het aanbod te vergroten van softwareoplossingen die bijdragen aan de productiviteit van accountants en het MKB. Daarnaast komt de overname tegemoet aan de groeiende vraag naar ‘Software as a Service’ (SaaS)-applicaties. Het stelt Wolters Kluwer in staat haar SaaS-bedrijfsmodel verder uit te bouwen om aan deze vraag te voldoen.

"Dankzij doorlopende investeringen en innovatie heeft Wolters Kluwer haar positie als Europese marktleider in informatie- en softwareoplossingen voor financiële professionals en het MKB versterkt,” aldus Henri van Engelen, Managing Director van Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe. “Met deze acquisitie wordt ons aanbod van geavanceerde accounting software strategisch uitgebreid. Bovendien worden wij het enige bedrijf dat zowel content- als softwareoplossingen levert aan accountants en kleine en middelgrote ondernemingen op de Nederlandse markt.”

"We zijn zeer verheugd met dit samengaan met Wolters Kluwer. Hiermee kan Twinfield zich blijven richten op haar kernactiviteit: het ontwikkelen van de beste online boekhoudoplossingen voor accountants en financiële professionals in het MKB. Tegelijkertijd kunnen wij dankzij het mondiale bereik en het commitment van Wolters Kluwer het productaanbod en de SaaS-diensten van Twinfield verder versterken en uitbreiden,” zegt André Kwakernaat van Twinfield.

De precieze voorwaarden waaronder de overname plaatsvindt, worden niet bekendgemaakt. Twinfield werd opgericht in 2000. Het hoofdkantoor staat in Hoevelaken en het bedrijf heeft twee kantoren buiten Nederland – in het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne. Twinfield telt 75 medewerkers.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP