Redactie - 10 juni 2011

Keuzemodel arbeidsvoorwaarden wint aan populariteit


Steeds meer dienstverleners in de technologiesector kiezen voor keuzemodellen in hun arbeidsvoorwaarden. Na Ordina en Accenture heeft nu ook Imtech zijn arbeidsvoorwaarden opgezet volgens een cafetariamodel. Eerder is dit model succesvol ingevoerd bij ABN Amro. Tasper gaat Imtech hierbij ondersteunen. Imtech gaat hier naar eigen zeggen toe over om zich op de krappe technologie-arbeidsmarkt letterlijk te profileren als Employer of choice.

De meeste business units van Imtech Nederland vallen traditioneel onder de CAO Metaal en Techniek. Maar daarnaast heeft Imtech nog een aantal andere pakketten, met als doel om voor alle medewerkers een eigentijds keuzepakket te gaan aanbieden. Voor dit keuzepakket wil Imtech toewerken naar een budgetmodel. "Qua model willen we aansluiten bij het model dat eerder succesvol werd geïntroduceerd bij onder meer ABN AMRO en aantal andere zakelijke dienstverleners. We zijn hiermee een voorloper binnen onze eigen sector en denken onze aantrekkelijkheid te vergroten door meer keuzevrijheid te bieden. Zo krijgt de term Employer of Choice een dubbele lading. Daarnaast past het bieden van meer regelruimte voor medewerkers nadrukkelijk bij de kernwaarden van onze onderneming."

Tasper gaat Imtech Nederland ondersteunen bij de vormgeving van het nieuwe arbeidsvoorwaardenpakket. Jeroen Krosse, directeur bij Tasper: "Imtech is natuurlijk een prachtig werkgevermerk waarvoor we mogen werken. Wie de onderneming de afgelopen jaren heeft gevolgd zal weten wat voor een positieve ontwikkeling het heeft meegemaakt. We leveren daaraan graag onze bijdrage door ook arbeidsvoorwaardelijk een mooi aanbod te creëren voor bestaande en nieuwe medewerkers. Het is een interessante uitdaging om dat te doen in samenhang met de toegepaste CAO's"