ICT-consultants realiseren via hun netwerk hardware-donaties voor Afrika
07-06-2011

ICT-consultants realiseren via hun netwerk hardware-donaties voor Afrika


Viafrica en IT-Staffing lanceren de campagne 'Doneer je netwerk'. De campagne vraagt zelfstandige ict-professionals hun netwerk in te zetten om donaties van afgeschreven hardware te realiseren. De opbrengst van de gedoneerde hardware wordt ingezet voor ICT-projecten van Viafrica voor de onderwijssector in Tanzania en Kenia.

ZZP'ers in de ICT-sector kunnen via de campagne 'Doneer je netwerk' invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Door hun netwerk in te zetten voor hardware-donaties leveren zij een concrete en zinvolle bijdrage aan ontwikkeling in Afrika. Alle donaties worden verwerkt via PC-Donatie. De hardware wordt geïnventariseerd, verkocht of, wanneer dit niet mogelijk is, milieuvriendelijk verwerkt.

De opbrengsten van iedere donatie worden helder gedocumenteerd en direct gekoppeld aan specifieke ICT-projecten van Viafrica voor de onderwijssector in Kenia en Tanzania. Zo heeft iedere deelnemer inzicht in het resultaat van de donatie. Viafrica-directeur Joost Dam: “Netwerken vormen in Afrika het sociale vangnet, sociale netwerken in Nederland kunnen bijdragen aan verdere ontwikkeling van Afrika.”

Beloning
Deelnemende ict-professionals kunnen zich inschrijven via 'doneer je netwerk'-groepen op LinkedIn, Facebook of www.doneerjenetwerk.nl. Deelnemers zetten hun netwerk in om Viafrica concrete tips te verschaffen over hardware-vervangingstrajecten bij bedrijven en organisaties. Wanneer de tip resulteert in een donatie van afgeschreven hardware ontvangt de ZZP'er een percentage van de opbrengst in de vorm van waardebonnen, te besteden bij een computerwinkel.

Effectief
Detacheerder IT-Staffing nodigt zijn volledige netwerk van zelfstandige ICT-professionals uit om aan de 'Doneer je netwerk'-campagne mee te doen. De afgelopen jaren heeft een groot aantal IT-Staffing consultants de Viafrica-kantoren in Kenia en Tanzania ter plaatse ondersteund en geadviseerd. Zij weten uit ervaring dat de projecten van Viafrica effectief zijn en duurzaam resultaat behalen.

IT-Staffing directeur Wessel van Alphen: “We zijn trots op de resultaten van onze uitzendingen van freelance ICT-specialisten naar Afrika. Met de 'Doneer je netwerk'-campagne voegen we een nieuwe component toe aan onze samenwerking met Viafrica. We willen zelfstandige ICT-professionals bewegen zich ook vanuit Nederland in te zetten voor duurzame ontwikkeling.”
 

Terug naar nieuws overzicht