Redactie - 07 juni 2011

Minister pleit voor internetvrijheid op Euro-Aziatische conferentie


"De vrijheid van informatie is een fundamenteel mensenrecht. Alle leden van de VN hebben zich daaraan verbonden. En de vrijheid van informatie geldt evenzeer op het internet." Dat zei minister Rosenthal  op de ASEM-conferentie van 48 Aziatische en Europese landen, die dit jaar wordt gehouden in Budapest.

"Het is de verantwoordelijkheid van al onze regeringen om ervoor te zorgen dat het internet vrij is. Geen politieke censuur. Geen beperkingen voor internetcafées. Geen blokkades van internet zoals in Syrië of Libië."

Rosenthal zei dat vrij internet in het belang van iedereen is. "Toegang tot het internet is essentiëel voor maatschappelijke en politieke stabiliteit, voor vrije handel, economische ontwikkeling en innovatie."

De Asia-Europe Meeting (ASEM) is een tweejaarlijkse conferentie van Aziatische en Europese landen die van gedachten wisselen over politieke, economische en sociaal-culturele zaken. Samen zijn de 48 ASEM-landen goed voor de helft van het mondiale Bruto Nationaal Product. De onderlinge handel bedraagt zestig procent van de wereldhandel.