TNO wint Connected Home Global Summit 2011 Industry Award

TNO wint Connected Home Global Summit 2011 Industry Award

TNO wint Connected Home Global Summit 2011 Industry Award

06-06-2011

TNO wint Connected Home Global Summit 2011 Industry Award


Tijdens de Connected Home Global Summit in Londen ontving TNO de Industry Award voor 'Best Innovation in Software Modularity and Applications for Home Gateways'. De prijs werd toegekend 'to honour excellence and innovation in the Connected Home community' voor TNO's prototype AvaiLabLe Bandwidth ESTimator (ALLBEST).

ALLBEST is software voor het real-time meten van beschikbare bandbreedtes in huisnetwerken. Het is ontwikkeld door TNO'ers Archi Delphinanto, Shuang Zhang en Frank den Hartog. De software genereert binnen enkele seconden nauwkeurige resultaten voor de beschikbare bandbreedte tussen twee apparaten in een huisnetwerk. Uniek is dat het werkt in elk huisnetwerk (bedraad en/of draadloos), met elk apparaat en zonder verkeer in het huisnetwerk onnodig te verstoren.

De vraag die leidde tot de ontwikkeling van ALLBEST ontstond vanuit de behoefte van breedband operators om klanten van breedbanddiensten effectiever te kunnen helpen wanneer problemen met de verbinding hun oorzaak vinden in het huisnetwerk. Een typisch voorbeeld daarvan is haperende TV door slecht draadloos bereik tussen het televisietoestel en het breedbandmodem. TNO realiseerde zich dat voor de oplossing van dit probleem een wezenlijk andere aanpak noodzakelijk is dan gebruikelijk in het onderzoek van internet.

De ontwikkeling van ALLBEST heeft deels plaatsgevonden in het internationale zevende-kaderproject FIGARO en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de TU Eindhoven. Verschillende operators uit binnen- en buitenland hebben al interesse getoond in toepassing ervan.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken