Software AG betreedt mobiele markt
06-06-2011

Software AG betreedt mobiele markt


Software AG neemt het Britse bedrijf Metismo Ltd. over. Dit maakte het bedrijf bekend tijdens ProcessWorld 2011 in Berlijn. Metismo levert een flexibel en multifunctioneel platform voor de ontwikkeling van apparaatonafhankelijke mobiele apps. Dit platform ondersteunt het ontwerp en de ontwikkeling van applicaties en de automatische omzetting naar verschillende mobiele formats. Daarnaast is data van mobiele apparatuur, waaronder GPS, audio en video, te integreren met eigen bedrijfsapplicaties. Hierdoor kunnen bedrijfsprocessen realtime reageren op externe mobiele informatie en zijn ze tegelijkertijd overal te beheren. Deze brede integratie resulteert in een volledig ‘mobiel kantoor’ waarin mensen overal en altijd kunnen werken. De beschikbaarheid van procesgedreven mobiele applicaties is een belangrijke stap richting het realtime ‘digitale bedrijf’.

Metismo is in juli 2007 opgericht en heeft het hoofdkantoor in Hampshire in het Verenigd Koninkrijk. Het ‘write once – run anywhere’-softwareplatform voor de ontwikkeling van mobiele applicaties zet Java-code om in native code voor verschillende mobiele apparaten. Met het platform zijn eenvoudig bedrijfsapplicaties te genereren, die op alle grote besturingssystemen draaien. Dit resulteert in een sterke reductie van de ontwikkeltijd van mobiele apps. De Metismo-technologie wordt gebruikt in miljoenen producten in de Apple AppStore, Google Marketplace, Nokia Ovi, BlackBerry App World en operatorportals.

“Dit is een belangrijke technologie om de Digital Enterprise mogelijk te maken”, zegt dr. Wolfram Jost, CTO van Software AG. “De transformatie naar het digitale bedrijf is een van de grootste zakelijke uitdagingen van het komende decennium. Organisaties moeten reageren op snel veranderende marktomstandigheden en de opkomst van nieuwe bedrijven. Op basis van realtime bedrijfsinformatie, beheer en controle vanaf elke locatie kunnen bedrijven snel reageren om concurrentievoordeel te behalen.”
Een goed voorbeeld van de structurele veranderingen die mobiele applicaties met zich mee hebben gebracht, zijn mobiele betalingen. De verwachting is dat die in de komende drie jaar een totale waarde van een triljoen dollar hebben. Deze revolutie in betalingssystemen vereist nieuwe, creatieve bedrijfsmodellen van banken, mobiele operators en retailers die snel moeten reageren op het veranderende betalingslandschap.

De overname van Metismo breidt het marktleiderschap in Business Process Excellence van Software AG verder uit en past perfect bij de recent aangekondigde overname van de Amerikaanse softwareleverancier Terracotta. Die vormt met zijn interne geheugentechnologie de basis van het cloud-aanbod van Software AG. De portfolioverbetering biedt in combinatie met de CEP-technologie voor complexe eventverwerking grote voordelen voor Software AG-klanten. Zij kunnen hun bestaande IT-applicaties beperkt opnieuw gebruiken en tegelijkertijd profiteren van optimale systeemprestaties. Dit maakt de meest geavanceerde oplossing voor de efficiënte en kosteneffectieve analyse van grote hoeveelheden data mogelijk. Dit overal en vanaf elk apparaat. De nieuwe Software AG-oplossing biedt realtime bedrijfskritische informatie, meer transparantie en betere controle over bedrijfsprocessen en -activiteiten.

“De opkomst van nieuwe mobiele-internettechnologieën en apparaten verandert het computergebruik binnen bedrijven”, zegt Matt Green, vicepresident Product Management van Software AG en verantwoordelijk voor de mobiele strategie. “De Metismo-technologie lost het complexe issue van mobiele toegang via verschillende platforms op. Onze klanten en partners beschikken hiermee over een hoogwaardige oplossing en een grote opstap naar optimale mobiele productiviteit.”
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility