Service2Media ontvangt investering van tien miljoen dollar

Service2Media ontvangt investering van tien miljoen dollar

Service2Media ontvangt investering van tien miljoen dollar

06-06-2011

Service2Media ontvangt investering van tien miljoen dollar


Het Nederlandse Service2Media, wereldwijd aanbieder van geavanceerde oplossingen voor smartphones en tablets, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een investering van tien miljoen dollar heeft ontvangen van Private Plus Fund en Prime Ventures – bekend van investeringen in Layar en eBuddy.

Service2Media is verantwoordelijk voor de productie van enkele van de populairste apps op de markt voor de media-industrie, financiële sector en energieleveranciers. Hier horen enkele van de meest innovatieve bedrijven in de wereld bij zoals TURNER/CNN, Al Jazeera, Rabobank, Abu Dabi Media Company, Liberty Global/UPC, De Telegraaf en Reed Elsevier.

De investering versterkt de financiële positie van Service2Media en biedt de mogelijkheid om het netwerk van partners uit te breiden. De investering wordt gebruikt om de organisatie verder te laten groeien. Dit betekent dat er nog meer R&D-talent gerekruteerd zal worden en dat er verder gewerkt wordt aan de ontwikkeling van het Service2Media App Lifecycle Platform – M2Active.

Een recent onderzoek van Forrester Research heeft voorspeld dat de wereldwijde markt voor mobile apps services in 2015 een waarde van 17 miljard dollar zal bereiken. Volgens Gartner zullen “ontwikkelingssystemen voor verschillende mobiele applicatie platformen in aantal toenemen en steeds geavanceerder worden, waardoor langzaam een verschuiving zal optreden van platform specifieke naar platform onafhankelijke applicatie ontwikkeltechnieken”.

Geert Kolthof, CEO Service2Media legt uit: “Onafhankelijke industrie-analisten hebben ons erkend als één van de toonaangevende spelers die inspelen op de groeiende vraag om apps te kunnen ontwikkelen die in één keer op meerdere platformen ingezet kunnen worden. Door de investering van Prime Ventures en het Private Plus Fund van Newion kunnen we ons onder andere gaan focussen op talent recruitment en de uitbreiding van ons partner netwerk, essentieel om de groei en ontwikkeling van onze business waar te maken.”

Sake Bosch, Managing Partner Prime Ventures: “Service2Media biedt een unieke propositie in de snel ontwikkelende markt van apps. Deze gaat verder dan alleen maar bouwen van apps: het helpt internationale organisaties en merken met het hele proces voor een app portfolio, van de ontwikkeling van de app strategie en het design tot de distributie en analytics.”

“Service2Media is een interessante speler in een aantrekkelijke markt, waarvan Gartner tot 2015 nog meer verwacht door de enorme groei van smart devices zoals smartphones en tablets. Als long-term partner waren we al aandeelhouder in Service2Media en we waren onder de indruk van het grote succes en de continue groei van het bedrijf. Onze investering zal dan ook zeker helpen om het potentieel van Service2Media volledig te benutten,” aldus Patrick Polak, Managing Partner Newion Investments, fundmanager van Private Plus Fund.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Digital