Redactie - 31 mei 2011

Springer kiest Verizon voor zijn wereldwijde communicatie-infrastructuur


Springer, een wereldwijd opererende wetenschappelijke uitgever, heeft gekozen voor de geïntegreerde netwerkoplossing van Verizon ten behoeve van de wereldwijde netwerkinfrastructuur.

Verizon levert Springer een volledig beheerde VPN-oplossing inclusief professionele advisering en implementatie. Deze geavanceerde IP-omgeving kan op snelle wijze worden opgeschaald om toekomstige implementatie van toepassingen als Voice over IP (VoIP) en unified Communications te ondersteunen. Hierdoor kan Springer een consistentere aanpak hanteren voor de informatievoorziening en om de ICT-activiteiten stroomlijnen.

Het eindresultaat is een meer efficient en kosteneffectief proces voor de uitgever, om informatie op het juiste moment en in de gewenste vorm aan zijn onderzoekers, studenten en professionele klanten aan te bieden.

Jaap Schipper, ICT-manager Network & Telephony bij Springer: “Verizon verbindt, bewaakt en beheert het private netwerk dat de bedrijfsonderdelen van Springer met elkaar verbindt. Binnen dit netwerk kunnen we prioriteiten toekennen aan verschillende typen netwerkverkeer. Dit heeft een positieve uitwerking op de prestaties van onze kritische bedrijfstoepassingen.”