Redactie - 27 mei 2011

Synology lanceert high-end xs-serie NAS-servers


Synology lanceert de nieuwe xs-series van NAS-servers, waaronder de DiskStation DS3611xs en de RackStations RS3411xs/RS3411RPxs. De Synology xs-series NAS-servers bieden hoge prestaties en schaalbaarheid. Ze vormen daarmee een betrouwbare en veelzijdige opslagoplossing voor grote organisaties.

Met de xs-series NAS-servers kunnen organisaties de beschikbare opslagcapaciteit probleemloos laten meegroeien met de behoeften. De capaciteit van een volume kan dynamisch worden uitgebreid tot 108 terabyte, in combinatie met uitbreidingsunits die via InfiniBand-kabels zijn aangesloten. InfiniBand maakt een doorvoersnelheid van 12Gb/seconde via SATA mogelijk.

“De krachtige xs-series van Synology zijn ontwikkeld dankzij onze uitgebreide R&D-expertise en onze lange ervaring op het gebied van Network Attached Storage. Ze voorzien in de datamanagementbehoeften van grote organisaties”, zegt Derren Lu, CEO van Synology.

Dankzij een Intel Core processor behalen de Synology xs-series NAS-servers een doorvoersnelheid van meer dan 1.000MB/seconde en 100.000 IOPS (I/O operaties per seconde), wanneer gebruik wordt gemaakt van gekoppelde LAN-verbindingen (Link Aggregation). Standaard zijn deze nieuwe NAS-servers voorzien van 2GB ECC RAM en 4 Gigabit LAN-poorten. Het geheugen kan worden uitgebreid tot 8GB RAM en een optionele uitbreidingskaart biedt dual 10GbE-poorten, voor bedrijfskritische taken en veeleisende toepassingen.

Om een continue beschikbaarheid te garanderen, bieden alle netwerkpoorten op de xs-series failover-ondersteuning. Wanneer een van de poorten uitvalt, nemen de andere het dataverkeer automatisch over. De betrouwbaarheid wordt verder verhoogd door ondersteuning van hot-swappable drives en ECC-geheugen dat eventuele datafouten automatisch herkent en corrigeert. De RS3411RPxs en de bijbehorende uitbreidingsunit RX1211RP beschikken over een redundante stroomvoorziening. Synology geeft op de xs-series drie jaar garantie.

Ondanks de hoge prestaties en betrouwbaarheid, verbruiken de nieuwe Synology xs-series NAS-servers maximaal slechts 128W in bedrijf en 78W in slaapstand. Dit is mogelijk door het ‘onderklokken’ van de processor en een slaapstand voor de harde schijven. In ‘Deep Sleep’ mode wordt het stroomverbruik van de uitbreidingsunits, waaronder de DX1211 en RX1211/RX1211RP gereduceerd met maximaal 90%.

Dankzij uitgebreide ondersteuning voor iSCSI, zijn de NAS-servers uit de xs-series naadloos te integreren in virtualisatieomgevingen, waaronder VMware, Citrix XenServer en Microsoft Hyper-V. Daarnaast zorgen ondersteuning voor Windows ADS en ACL ervoor dat ze gemakkelijk en snel gebruikt kunnen worden in een zakelijke omgeving.

De Synology xs-series NAS-servers zijn gebaseerd op DiskStation Manager 3.1 (DSM 3.1), het besturingssysteem dat op iedere Synology DiskStation wordt gebruikt. DSM 3.1 maakt complexe taken eenvoudig, met een intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken multitasking webinterface.
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024