Redactie - 25 mei 2011

Sogeti gaat strategische samenwerking aan met OpenText voor inzet Enterprise Content Management


Sogeti gaat softwaretoepassingen voor Enterprise Content Management (ECM) van OpenText in haar dienstverleningsportefeuille opnemen. Sogeti en OpenText hebben hiervoor op 24 mei jl. een partnerschap gesloten. Door de digitalisering en de enorme vlucht van Social Media is de verwerking van ongestructureerde data tot bruikbare en intelligente informatie booming. Het is voor Sogeti daarom een strategische keuze in Enterprise Content Management te investeren. De koers, die Sogeti heeft ingezet om van ECM een succes te maken, onderstreept OpenText met deze samenwerking. OpenText gaat partnerships aan met de beste resellers, ICT-, services en solution providers om het succes van klanten te borgen.

Marco van den Brink, directeur ERP Business Services, Sogeti Nederland BV: “De ECM-oplossingen van OpenText zijn een waardevolle aanvulling op het ICT-dienstverleningsportfolio van Sogeti. Deze aanvulling stelt ons in staat onze klanten snel en efficiënt te ondersteunen het maximale uit hun gestructureerde en ongestructureerde content te halen. Op dit moment is Sogeti een van de grootste dienstverleners in Nederland op dit vakgebied. Om deze positie te behouden is Sogeti volop aan het werven om de vraag naar deze ECM-expertise bij te kunnen houden. Doordat OpenText integreert met systemen zoals Microsoft, Oracle en SAP is Sogeti als allround ICT-dienstverlener in staat om bedrijven in de breedste zin te ondersteunen bij het behalen van hun resultaten. Sogeti is dit jaar een van de sponsors van OpenText Benelux Content Day op 31 mei 2011.”
 
Ingrid Bosman, Country Manager Benelux bij OpenText: “Met het partnership tussen Sogeti en OpenText worden krachten gebundeld om software en expertise geïntegreerd in te zetten. Bedrijven kunnen hiermee efficiënt het maximale uit hun content halen. Dit kan variëren van het voldoen aan de compliance en governance regelgeving tot en met het versnellen van de time-to-market. Sogeti is met dit partnership een van de grotere OpenText-dienstverleners geworden op het gebied van Enterprise Content Management."