Eerste exemplaar magazine '25 jaar .nl' uitgereikt
20-05-2011

Eerste exemplaar magazine '25 jaar .nl' uitgereikt


SIDN, het bedrijf achter .nl, heeft gisteren het eerste exemplaar van het magazine "25 jaar .nl" uitgereikt aan Jan Karel Lenstra, directeur van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en Ted Lindgreen, oud-oprichter van SIDN. Het magazine is een eenmalige uitgave ter ere van de 25e verjaardag van het .nl-domein. In het magazine staan onder andere columns van Nico Dijkshoorn en Kluun, artikelen over de geschiedenis van het .nl-domein, gebruikers over hun favoriete .nl-websites en een artikel over internetmiljonairs. Ook wordt er aandacht besteed aan cybercriminaliteit, toekomstige ontwikkelingen en de juridische aspecten van het .nl-domein. Het magazine wordt verspreid onder relaties van SIDN en is daarnaast te bestellen op www.de25jaarvan.nl.

Jubileumjaar
SIDN organiseert in dit jubileumjaar verschillende activiteiten om niet alleen het 25-jarig bestaan van het .nl-domein te vieren, maar ook om de betekenis en het belang van .nl onder de aandacht te brengen. De festiviteiten zijn in februari afgetrapt met de lancering van de website de25jaarvan.nl.

Geschiedenis
Het CWI verkreeg in 1986 het beheer van het .nl-domein, waarmee ".nl" het eerste actieve landendomein ter wereld werd. De allereerste .nl-domeinnaam was cwi.nl en deze is nog steeds actief. In 1996 heeft het CWI, samen met SURFnet en NLnet, SIDN opgericht om het beheer over te nemen. Tegenwoordig is het .nl-domein het op twee na grootste landendomein ter wereld met ruim 4,4 miljoen actieve domeinnamen. Alleen al in 2010 groeide het aantal .nl-domeinnamen met een half miljoen. Daarnaast is het ook een van de veiligste top level domeinen ter wereld.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet