Online platform 'ICT gaat voor groen' van start
18-05-2011
Deel dit artikel:

Online platform 'ICT gaat voor groen' van start


ICT~Office lanceert vandaag het online platform 'www.ictgaatvoorgroen.nl'. Via dit platform kunnen overheid, bedrijfsleven en wetenschap kennis uitwisselen en contacten leggen op het gebied van duurzaamheid en ICT. 'ICT gaat voor groen' is ontwikkeld in het kader van de MeerJarenAfspraak Energie-efficiëntie (MJA) en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. 'ICT gaat voor groen' is hét publiek-private samenwerkingsplatform voor ICT en duurzaamheid.

Minder energieverbruik in de ICT-sector, minder energieverbruik door inzet van ICT
In 2008 heeft ICT~Office met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie de MeerJarenAfspraak Energie-efficiëntie (MJA) ondertekend. De MJA heeft als doel energie-efficiëntie in de ICT-branche te versnellen en levert een belangrijke bijdrage aan energiebesparing. Inmiddels zijn 35 ICT-bedrijven toegetreden tot de MJA en spannen zij zich in om hun energie-efficiëntie jaarlijks met gemiddeld 2% te verbeteren. In 2020 dient er een verbetering van 30% ten opzichte van 2005 gerealiseerd te zijn. Behalve gericht op de eigen bedrijfsvoering, zijn er veel ICT-bedrijven die innovatieve toepassingen ontwikkelen waarmee organisaties en consumenten veel energie kunnen besparen.

Het platform 'ICT gaat voor groen' richt zich niet alleen op ICT-bedrijven die de MeerJarenAfspraak Energie-efficiëntie hebben ondertekend, maar op een breed publiek. In het onafhankelijke platform 'ICT gaat voor groen' kan men onder meer kennis en gegevens uitwisselen, deelnemen aan werkgroepen, bloggen, het laatste nieuws rondom de MeerJarenAfspraak energie-efficiëntie (MJA) volgen en vragen stellen. Het platform is een initiatief van ICT~ Office, mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Green it