Markt voor PC's zakt verder in
18-05-2011
Deel dit artikel:

Markt voor PC's zakt verder in


De neerwaartse trend voor verkopen van de traditionele pc zet dit jaar onderminderd door. Uit cijfers van Gartner blijkt dat de West-Eruopese markt voor pc's in het eerste kwartaal van dit jaar een terugval heeft gemaakt van achttien procent. Het aantal verkocht machines was 14,7 miljoen. Hierbij zijn overigens niet de tablet-pc's meegerekend.

De terugval is een combinatie van factoren. In het vierde kwartaal van 2010 is een grote voorraad opgebouwd, die echter door achterblijvende vraag maar voor een klein deel is weggewerkt. Hiermee heeft de neerwaartse trend in het vierde kwartaal van 2010 zich voortgezet.

De poplariteit van tablets blijft de pc markt parten spelen. Hierdoor is het segment mini-notebooks het hardst getroffen. Ook de zakelijke vraag bleef ver achter, omdat bedrijven door de voorzictige economische groei aarzelen met grootschalige vervangingen van pc's. HP bleef de grootste fabrikant, ondanks een terugval van 25 procent in de verkoop van zijn mobiele pc's. Acer en Dell deden het nog minder goed dan het marktgemiddelde. Apple deed het wel goed, en kwam met een groei van 32 de top 5 binnen.
 

Terug naar nieuws overzicht