EMC Ionix Server Manager integreert fysiek- en virtueel infrastructuurbeheer

EMC Ionix Server Manager integreert fysiek- en virtueel infrastructuurbeheer

EMC Ionix Server Manager integreert fysiek- en virtueel infrastructuurbeheer

11-05-2011

EMC Ionix Server Manager integreert fysiek- en virtueel infrastructuurbeheer

EMC Corporation kondigt EMC Ionix Server Manager 3.0 aan. De nieuwe versie van de ict-managementsoftware is geïntegreerd met vCenter en VMware's vSwitch waardoor de beheermogelijkheden en het opsporen van fouten in gevirtualiseerde datacenter-netwerken en infrastructuur worden verbeterd. Hierdoor kunnen gebruikers direct en nauwkeurig problemen lokaliseren in zowel fysieke als virtuele IT-omgevingen. De EMC Ionix Server Manager is uitgebreid met geautomatiseerde discovery, root-cause analyses en belangrijke zakelijke analyses via het virtuele netwerk tot op VM-niveau.

Organisaties breiden server virtualisatie uit richting belangrijke zakelijke applicaties. Deze ontwikkeling en het gebruik van virtuele netwerken, zorgt voor nieuwe uitdagingen voor datacenter-managers. Hetzelfde geldt voor cloud-infrastructuren; die zijn van nature dynamisch en hebben hierdoor beheer- en analyse-tools nodig die zijn afgestemd op een snel veranderende infrastructuur. In gevirtualiseerde datacenter-omgevingen kan het verband tussen fysieke en virtuele infrastructuurelementen eveneens voor problemen zorgen. Tot nu toe waren verschillende tools vereist voor de analyse van fysieke en virtuele omgevingen. Deze inefficiënte aanpak legt onnodige beperkingen op aan een IT-organisatie. EMC Ionix Server Manager 3.0 verandert dit door een heldere benadering van gevirtualiseerd datacenter-beheer.

"Virtualisatiebeheer is een duidelijk groeiend aandachtsgebied voor IT-managers", zegt Jim Frey, Managing Research Director, Network Management bij Enterprise Management Associates. "Het onvermogen van een manager om efficiënt problemen in de infrastructuur te lokaliseren en op te lossen, is een struikelblok in het implementatieproces van virtualisatie- en cloud-technologieën. EMC Ionix Server Manager 3.0 zorgt voor een effectieve oplossing van dit probleem, en levert een passende oplossing voor het beheer van virtuele- en cloud-gebaseerde infrastructuren."
 

Terug naar nieuws overzicht