Innovatie en technologie tijdens handelsmissie China

Innovatie en technologie tijdens handelsmissie China

Innovatie en technologie tijdens handelsmissie China

06-05-2011

Innovatie en technologie tijdens handelsmissie China

Minister Verhagen brengt van 10 tot en met 13 mei 2011 een bezoek aan Peking, Shanghai en Nanjing. Het bezoek richt zich op de kansen voor Nederlandse ondernemers op de groeiende Chinese markt. Er reizen 44 Nederlandse ondernemers mee naar China. Daarnaast spreekt de minister met zijn Chinese collega’s over handel, wederzijdse investeringen, landbouw en innovatie. 

“De Chinese markt biedt enorme kansen voor Nederlandse bedrijven,” aldus Verhagen. “De opkomst van China is niet iets om bang voor te zijn. De jaarlijkse groei van de afzetmarkt van koopkrachtige Chinezen is net zo groot als de hele Nederlandse economie. Dat biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven.”

De meereizende bedrijven krijgen in China de kans om nieuwe potentiële zakenpartners te ontmoeten. Dat gebeurt door middel van individuele gesprekken met Chinese bedrijven en de lokale overheid. Ook krijgen de ondernemers de kans zich te laten informeren over de recente ontwikkelingen op de Chinese markt.

In Peking (10 en 11 mei) heeft Verhagen onder meer een ontmoeting met vice-premier Hui Liangyu, vice-minister Gao Hucheng (Handel) en Han Changfu (Landbouw). Daarnaast is hij gastheer van een lunch met Chinese en Nederlandse bedrijven. Ook opent hij bijeenkomsten over duurzame energie, wederzijdse investeringen, landbouw en technologische samenwerking.

Aan het slot van het bezoek aan Peking overhandigt minister Verhagen een antiek Chinees offervat aan de Chinese autoriteiten. Dit offervat is sinds 1911 in Nederlands bezit, maar behoort tot het Chinees cultureel erfgoed. Met het overhandigen van het offervat benadruk Nederland de waarde die het hecht aan de goede banden met China.

In Shanghai (12 en 13 mei) is Verhagen aanwezig bij een bijeenkomst over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, georganiseerd door Chinese multinationals. Ook bezoekt hij de Dutch Design Workspace, een instituut dat Nederlandse bedrijven in de creatieve industrie helpt voet aan Chinese grond te krijgen.

Daarnaast opent Verhagen in Shanghai een onderzoekscentrum voor LED-verlichting van Philips. In Nanjing legt Verhagen de eerste steen voor een nieuwe productielijn van chemiereus DSM.

Terug naar nieuws overzicht