CIBER wordt Oracle-partner in Service-Oriented Architecture
04-05-2011
Deel dit artikel:

CIBER wordt Oracle-partner in Service-Oriented Architecture

CIBER Nederland heeft de Oracle PartnerNetwork (OPN) Specialized partnerstatus gekregen voor Oracle Service-Oriented Architecture (SOA). De ICT-dienstverlener, die Platinum-lid is van het OPN, heeft de status behaald na een uitgebreid certificeringstraject en de succesvolle uitvoering van een aantal referentieprojecten.

Om de Specialized-status te verkrijgen, moeten Oracle-partners aan een aantal strenge criteria voldoen die zijn gebaseerd op de wensen en prioriteiten van de klanten- en partner-community. Met het toekennen van deze status erkent Oracle CIBER voor zijn expertise op het gebied van Oracle SOA Suite 11g. Oracle SOA Suite 11g is een geïntegreerde, best-of-breed oplossing die klanten helpt om flexibele bedrijfsapplicaties snel te ontwerpen, inzetten en beheren.

De certificering is voor CIBER een eerste bevestiging van de nieuwe, hechtere samenwerking met Oracle. Zo heeft CIBER onlangs de kennis van Oracle-consultants gebundeld in een Oracle Practice en is Ellena Papageorgiou aangesteld als Sales en Alliance Manager Oracle bij CIBER.

“Niet alleen Oracle hecht veel waarde aan specialisatie en certificering van haar partners, ook door onze klanten wordt dit steeds vaker als vereiste gesteld”, aldus Papageorgiou. “Het behalen van deze specialisatie en het oprichten van onder andere een SOA Competence Center waar demo’s en proof of concepts gehouden kunnen worden is voor CIBER een manier om ons te profileren als kennispartner op het gebied van Service-Oriented Architecture. Dit is het eerste compleet afgeronde specialisatietraject, maar we verwachten dat er nog veel meer volgen.”

Jürgen Kress, EMEA SOA Partner Adoption bij Oracle: “CIBER heeft als Platinum OPN partner al bewezen veel kennis in huis te hebben van het inrichten, beheren en optimaliseren van SOA-integratieprojecten. Met SOA-technologie kunnen database-systement, portals, datawarehouses en e-business-systemen worden geïntegreerd. Deze Specialized-status stelt CIBER in staat om zich op het vlak van SOA echt te onderscheiden en zijn expertise aan zijn klanten te laten zien.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

SOA