Redactie - 04 mei 2011

Gemeente Horst aan de Maas krijgt Keurmerk E-factureren

In navolging van zestig andere organisaties, is nu ook aan de Limburgse gemeente Horst aan de Maas het Keurmerk E-factureren uitgereikt. De gemeente laat met dit kwaliteitskeurmerk zien dat zij als betrouwbare partner op het gebied van elektronische facturen mag worden aangemerkt.

Samen met de andere keurmerkvoerders onderschrijft Horst aan de Maas het belang van het Keurmerk E-factureren en de onderliggende basisprincipes, zoals: gelijkheid tussen papieren en elektronische facturen, bereikbaarheid van dienstverlener, betrouwbaarheid van de organisatie, controleerbaarheid van factuurinformatie, vertrouwelijkheid, privacy en een onafhankelijke geschillenbeslechting.

De adoptie van e-factureren lijkt sterk op de opkomst van thuiswinkelen rond de millenniumwisseling: veel aandacht voor het onderwerp, snel groeiend aanbod, lage adoptiegraad en behoefte aan onderling vertrouwen tussen diverse partijen. Een waarborg -in dit geval dit Keurmerk E-factureren- verhoogt dan het vertrouwen en de duidelijkheid bij het elektronisch versturen en verwerken van facturen. Met een hogere adoptie, minder risico en een kortere terugverdientijd als resultaat.

Het onafhankelijke Keurmerk E-factureren richt zich zowel op eindgebruikers (grote verzenders, inkopers, overheid) als op dienstverleners (softwarepakketten, documentverwerkers, credit management organisaties, financiële instellingen, facturatiedienstverleners).