Redactie - 02 mei 2011

KPN koopt Caiway

KPN heeft overeenstemming bereikt over de overname van het dienstenbedrijf CAIW Holding BV (Caiway). Dienstenleverancier Caiway levert breedband internet, digitale radio- en televisie over de kabel en glasvezelnetwerken aan circa 158 duizend klanten met name in het zuid-westen van Nederland. De netwerkinfrastructuur die Caiway gebruikt blijft in handen van eigenaar Rabo Bouwfonds’ Communication Infrastructure Fund (CIF) en regionale kabel bedrijven en is geen onderdeel van de transactie. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de Nederlandse televisiemarkt uit te breiden en zijn positie op de breedbandmarkt te versterken. Bovendien is Caiway een service provider met een open infrastructuur die gelooft in glasvezel en sluit daarmee uitstekend aan bij de strategie en de visie van KPN dat gelooft in open communicatie netwerken.

Caiway biedt diensten aan in de Gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld), Gouda en omgeving, Hilvarenbeek, een deel van Capelle a/d IJssel, Loenen aan de Vecht, Krimpen aan den IJssel en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn).

Per 31 maart 2011 bediende Caiway 143 duizend televisieklanten, 74 duizend internetklanten en 33 duizend telefonieklanten. Caiway zal onder eigen naam blijven opereren. KPN zal de contracten met Caiway klanten respecteren. Gezien de toenemende vraag naar hogere internetsnelheden en bredere en betrouwbare dienstverlening zullen KPN en Caiway de dienstverlening verder verbeteren.

De overname van Caiway moet worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. De ondernemingsraden van KPN en Caiway zijn geïnformeerd en om advies gevraagd.