Redactie - 02 mei 2011

HP krijgt SAP-certificering voor cloud-diensten

HP Enterprise Services is vanaf vandaag wereldwijd een van de eerste partners voor SAP-gecertificeerde cloud-diensten ter ondersteuning van SAP-oplossingen. HP biedt gestandaardiseerde IT-oplossingen en diensten, via gedeelde bronnen op het internet zodat de levering van SAP-applicaties aan klanten op een schaalbare wijze via HP Hybrid Delivery Cloud Services kan lopen.

Leveranciers van technologie die graag gecertificeerd worden door SAP, moeten een uitgebreide auditing ondergaan die de operationele integratie van cloud mogelijkheden van de provider met SAP-applicaties bekijkt. De uitgebreide controle omvat onder meer inspectie van de technische, fysieke, management en logische beveiligingsprocessen die ondersteund worden door SAP applicaties. Wanneer dit succesvol afgerond wordt, zal elke twee jaar het proces een hercertificering ondergaan.

De certificering heeft betrekking op een reeks van HP-oplossingen, waaronder applicatie hosting, cloud management, disaster recovery en networking.