Redactie - 29 april 2011

Multimedia app voor het direct delen van verhalen via de smartphone


Uitgeversplatform Blurb kondigt een nieuwe mobiele applicatie aan voor het publiceren van verhalen. Met Blurb Mobile is het mogelijk om met diverse mediacontent, zoals foto’s, video’s en audio eenvoudig en snel digitale verhalen te creëren. Het resultaat op de smartphone kan direct worden gedeeld via verschillende social media kanalen (Facebook en Twitter), e-mail of via de Blurb-pagina van de auteur.
Functionaliteiten
Blurb Mobile biedt diverse opties voor het creëren van een leuk en persoonlijk verhaal dat direct is te delen. De mediacontent kan op de smartphone eenvoudig worden bewerkt met functies zoals roteren, bijsnijden, schalen en drag- en drop-functionaliteiten voor een snelle volgordebepaling. Een andere functie is 'geotaggen' waardoor het verhaal kan worden verbonden aan een geografische locatie. Als het digitale verhaal is samengesteld, kan de auteur aan elk beeld tekst- en spraakbijschriften toevoegen en eventueel kiezen uit zeven verschillende visuele thema’s om er een volledig en persoonlijk stuk van te maken.

“Blurb staat bekend om twee dingen: mensen helpen om hun verhaal visueel in kaart te brengen en hen de mogelijkheid bieden om het werk direct te delen met het publiek”, zegt Eileen Gittins, CEO en oprichter van Blurb.com. “Tot voor kort was het voorkeursmedium een gedrukte boek, maar dat is allemaal aan het veranderen. Met Blurb Mobile kunnen mensen nu hun mooiste momenten uit het leven vastleggen waarbij ze gebruiken kunnen maken van alle media op hun telefoon, zoals spraak, video, tekst en beeld. Binnen negentig seconden heb je een persoonlijk foto- en videoverhaal."

Geschikt voor verschillende doelgroepen
De interface van Blurb Mobile is compact, maar krachtig, waardoor de app geschikt is voor zowel het delen van persoonlijke momenten met vrienden en familie als de verslaglegging van belangrijk nieuws door een fotojournalist. Blurb Mobile is entertainment en het vertellen van een persoonlijk verhaal dat direct is te delen met enerzijds vrienden en familie of anderzijds een breder publiek.

Gittins: “Mensen willen concrete verhalen vertellen. Het is hoe wij betekenis geven aan het leven. Waar andere fotoapplicaties afbeeldingen 'behandelen' als individuele exemplaren, kunnen gebruikers van de nieuwe Blurb Mobile app een reeks maken van hun foto’s en video's. Dit is nog maar het begin. We merken dat deze verhalen van nature sociaal zijn. We zullen ons platform verder ontwikkelen om deze sociale elementen, zoals reacties plaatsen, volgen en re-delen te ondersteunen."