‘Ondernemers laten kansen liggen door gebrek aan stuurinformatie’
28-04-2011
Deel dit artikel:

‘Ondernemers laten kansen liggen door gebrek aan stuurinformatie’


‘Ondernemers laten kansen liggen door een gebrek aan goede stuurinformatie’, dit stelt Kay Pierik, voormalig registeraccountant. ‘Nog teveel ondernemers missen een dagelijks inzicht in de financiële cijfers waardoor deze informatie niet voldoende gebruikt wordt in de sturing en strategie van het bedrijf.’ Vandaag wordt de nieuwe online boekhouddienst MailhetDoor! gelanceerd. Deze volledig geautomatiseerde dienst is erop gericht om mkb-ondernemers dagelijks financieel inzicht te bieden en een kostenbesparing te realiseren. ‘De eerste accountant op internet’, met deze woorden werd de nieuwe online dienst MailhetDoor! vandaag bekend gemaakt. Oprichters zijn Kay Pierik en Herke Plantenga, samen al vele jaren actief in de accountancy en automatiseringsbusiness. Het initiatief is ontstaan uit onvrede over de traditionele werkwijzen in de accountancy. ‘Internet heeft al veel sectoren veranderd. De innovatie in de accountantssector mag nog wel een stapje toenemen. Ondernemers hebben er belang bij om iedere dag te kunnen zien hoe hun bedrijf ervoor staat zonder daar veel geldaan de accountant voor uit te hoeven geven’, legt Kay Pierik uit.

Koppelen cloud-diensten
Herke Plantenga, die verantwoordelijk is voor de technische zijde, vult aan: ‘De huidige dienstverlening is slechts het begin. We werken op dit moment hard aan nieuwe innovaties. Nog voor de zomer verwachten we de integratie met een dienst als Moneybird te realiseren. Met Moneybird maken ondernemers online verkoopfacturen. Door de koppeling met MailhetDoor! wordt het mogelijk dat deze facturen direct worden ingevoerd in de administratie.’ Volgens Plantenga is deze wijze van het koppelen van cloud-diensten de toekomst. ‘We verdienen geen geld door het schrijven van uren dus zetten we alles in op het zo efficiënt mogelijk organiseren van administratieve zaken. Daar heeft de ondernemer namelijk het meeste baat bij.’

Voordelen
Het voordeel van de nieuwe dienst richt zich op een kostenbesparing voor de mkb-ondernemer. De administratie gebeurt volledig online waarbij de accountant bijna niet meer nodig is. De verwachtingen van de oprichters zijn hooggespannen. Plantenga: ‘We verwachten in 2012 zo’n 2.500 ondernemers met deze dienst te kunnen bedienen. ’Ondernemers kunnen via de website uitrekenen wat de dienst hen kost. Daarnaast kan men gebruik maken van een free trial.
 

Terug naar nieuws overzicht