Redactie - 27 april 2011

Infor koopt Lawson Software


GGC Software Holdings, Inc., een affiliate van Golden Gate Capital en Infor, neemt Lawson Software over. Het gecombineerde aanbod van Infor en Lawson levert industriespecifieke applicaties aan meer dan 75.000 klanten waardoor het bedrijf zich ontpopt als grote softwareaanbieder op het gebied van: productie, distributie, gezondheidszorg en overheid.

“Infor en Lawson zullen een rijke, geïntegreerde enterprise applicatie suite creëren. Na voltooiing van de overeenkomst willen we zo snel mogelijk applicaties integreren. Dit wordt vergemakkelijkt door de standaardgebaseerde benadering en het feit dat de applicaties van beide bedrijven al service-enabled zijn. We hebben daarnaast innovatieplannen om de manier waarop klanten enterprise applicaties implementeren, gebruiken en upgraden te gaan veranderen. We hebben veel ideeën over hoe we de ervaring van klanten kunnen verbeteren evenals de prestaties dankzij een unieke eigen visie ten aanzien van enterprise applicaties en investeringen,” zegt Charles Phillips, CEO van Infor.

Infor’s productie-, supplychain-, product lifecycle-, workforce-, en asset management-producten zullen samen met de financiële en HR-producten van Lawson business process flows verbeteren en integratiekosten verminderen via single sign-on, dezelfde look-and-feel en de naadloze navigatie binnen samengestelde applicaties die worden ingezet on-premise en in de cloud.

Infor kondigde reeds aan 400 extra software engineers te willen aantrekken en circa 60 procent meer producten te lanceren ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarnaast wil het bedrijf maatwerk verminderen, en upgrades vergemakkelijken.
Infor en Lawson zullen eveneens rijkere functionaliteiten bieden in de verticale markten waarin de bedrijven opereren, zoals: gezondheidszorg, rijksoverheid en lokale overheid, distributie, mode, food & beverage, en proces en discrete productie.
De voorgenomen overeenkomst wordt onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2011 gesloten worden.