ORTEC en AbiWare helpen de Belgische brandweer uit de brand
26-04-2011
Deel dit artikel:

ORTEC en AbiWare helpen de Belgische brandweer uit de brand


Plannings- en optimalisatiespecialist ORTEC en AbiWare, aanbieder van softwareoplossingen voor de brandweer in België, hebben de handen ineen geslagen. Samen zullen ze de Belgische brandweer voorzien van een oplossing, waarbij AbiWare’s ERP-systeem AbiFire, gekoppeld wordt aan ORTEC’s personeelsplanningsoplossing ORTEC Harmony. De gezamenlijke oplossing, die inmiddels al in gebruik is bij o.a. Brandweer Mechelen, zorgt voor zowel een optimaal personeelsbeheer als een optimaal dienstrooster.

In België is op het moment een grote reorganisatie gaande, waarbij de brandweer – net als de Belgische politie – in zones zal worden onderverdeeld. 251 korpsen worden daarbij verdeeld over 33 zones. AbiWare die inmiddels bijna 90% van de brandweerkorpsen bedient, meent dat het partnerschap met ORTEC van grote toegevoegde waarde zal zijn.

Pol Van Cleemput, managing director van AbiWare : “Een planningstool dient rekening te houden met lokale en zonale regelgeving. Het bouwen ervan is een complexe materie. AbiWare beschikt over een uitgebreide personeelsmodule, maar niet over een geavanceerde planningstool. We denken dat de behoefte aan een dergelijke tool in de toekomst erg belangrijk wordt en de samenwerking met ORTEC past perfect in het kader van de zonale versie van AbiFire. Bovendien heeft ORTEC ruime ervaring opgebouwd met personeelsplanning bij de Belgische politie, die ook in zones is onderverdeeld. Dat vergt toch een specifieke manier van plannen.”

Steven Valkenborgh, Sales Manager van ORTEC vertelt: “De software van AbiWare is sterk ingeburgerd in de brandweerwereld. Het voordeel hiervan is dat de brandweer zich voor zowel beheer als verdere automatisering van het dienstrooster, kan wenden tot één partij. Integratie van onze oplossingen voorkomt fouten en dubbele invoer wordt verleden tijd. Alle gegevens worden direct gelinkt met elkaar.”

AbiWare en ORTEC zullen in de eerste instantie de AbiFire HR-module integreren met ORTEC’s personeelsplanningssysteem. In een latere fase wordt bekeken in welke mate de prestaties teruggekoppeld worden naar AbiFire. Tenslotte zal ook de mogelijkheid om een gezamenlijke webservice op te zetten, onder de loep worden genomen.

Beide partijen verwachten veel van de samenwerking. “De brandweer kan in ieder geval rekenen op twee partijen, van wie de een kennis en ervaring heeft met IT-projecten bij de Belgische brandweer en de ander bij de Belgische politie”, zegt Steven Valkenborgh.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software