Centre for Human Drug Research pakt explosieve datagroei aan
22-04-2011
Deel dit artikel:

Centre for Human Drug Research pakt explosieve datagroei aan


Het Centre for Human Drug Research (CHDR) in Leiden heeft gekozen voor de Celerra NS-120 oplossing van EMC. Met de nieuwe storage-oplossing heeft het CHDR een schaalbaar systeem waarmee het zeker de komende vijf jaar de datagroei kan opvangen. Ron Pluylaar, IT Manager bij het CHDR: "Door de sterk groeiende hoeveelheid data werden fysieke servers voor ons onbeheersbaar. Ook boden deze te weinig flexibiliteit voor onze projecten. Door te kiezen voor deze oplossing in combinatie met virtualisatie kunnen we onze storage-capaciteit naar behoefte opschalen en eenvoudig beheren."

Door het virtualiseren van de IT-omgeving is de beheersbaarheid, controleerbaarheid en beschikbaarheid van de data sterk verhoogd. Dit is belangrijk voor het CHDR dat door onderzoeken met proefpersonen veel bedrijfskritische data genereert. Het aantal fysieke servers is uiteindelijk teruggebracht van twintig naar zes.

Toekomst
De toekomstvaste storage-oplossing van EMC zorgt ervoor dat het Centre een efficiënte en eenvoudig beheersbare omgeving heeft. Pluylaar: "Het vereenvoudigde beheer en de flexibiliteit zijn ook belangrijk gezien de nieuwbouwplannen van het CHDR. In deze grotere locatie kunnen meerdere onderzoeken tegelijkertijd worden uitgevoerd. Hiervoor is het essentieel dat er met een schaalbare storage-omgeving wordt gewerkt. In de toekomst zullen we ook gaan werken met virtuele desktops. De eerste stap in de goede richting hiervoor is nu alvast gezet."
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage