Redactie - 19 april 2011

Fujitsu en myBrand gaan strategische samenwerking aan


IT-dienstverlener Fujitsu Technology Solutions (Fujitsu) en SAP-specialist myBrand Consultancy (myBrand) hebben tijdens het VNSG Congres hun bestaande relatie omgezet in een strategische alliantie. Dankzij dit partnership hebben klanten van beide partijen de keuze uit een compleet portfolio geavanceerde SAP-diensten.

Fujitsu en myBrand werken al langere tijd succesvol samen. myBrand maakt voor zijn SAP on Demand-oplossing gebruik van Fujitsu’s FlexFrame for SAP-platform: een geïntegreerde IT-infrastructuuroplossing met volledig gevirtualiseerde SAP-services, ontwikkeld in samenwerking met SAP AG en NetApp. Op basis van FlexFrame for SAP biedt myBrand zijn klanten al jaren solide hostingdiensten conform het pay-per-use-concept aan. De klant betaalt daarbij uitsluitend voor de storage- en rekencapaciteit die hij daadwerkelijk afneemt. myBrand investeert in de infrastructuur, inclusief onderhoud. Inmiddels beschikt myBrand over het grootste FlexFrame for SAP-platform van Nederland.

Synergievoordelen

Fujitsu is een snelgroeiende speler in Managed Infrastructure Services. SAP-diensten vormen hier een belangrijke onderdeel van. Fujitsu heeft op dit gebied een serie innovatieve infrastructuuroplossingen ontwikkeld. Naast FlexFrame for SAP betreft dit onder meer de SAP Business Warehouse (BW) Accelerator Infrastructure, die SAP-gebruikers in staat stelt omvangrijke databases sneller en flexibeler te ontsluiten en te analyseren, en de SAP High-Performance Analytic Appliance (HANA), een in-memory applicatie die gigantische hoeveelheden data uit verschillende bronnen real-time verwerkt in het centrale geheugen.

“Door een strategische samenwerking met myBrand aan te gaan, willen wij onze SAP Managed Infrastructure-propositie in Nederland verder uitbouwen,” zegt Rico Schaap, Financieel Directeur Fujitsu Benelux. “myBrand is in dat opzicht een ideale partner: een serieuze, sterk opkomende lokale speler, met circa 160 senior SAP-professionals, die een compleet pakket SAP-diensten biedt, bestaande uit advies, implementatie, support, exploitatie en aanvullende services, zowel technisch als functioneel.”

“De samenwerking met Fujitsu levert onze klanten – in het bijzonder grotere Nederlandse ondernemingen met vestigingen in het buitenland – aanzienlijke synergievoordelen op doordat zij kunnen profiteren van de innovatiekracht, wereldwijde SAP-competentie en offshore development-faciliteiten van een mondiale speler,” zegt Jeroen Petit, Algemeen Directeur bij myBrand Consultancy. “Het partnership biedt een ‘global reach’ met een sterke ’local touch’, die voorziet in het volledige palet aan SAP-diensten. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal ontzorgen.”
 
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024