Redactie - 14 april 2011

Ctac-dochter Yellow2B en Dutch Application Company maken mobiel werken met SAP mogelijk


Ctac-dochter Yellow2B en Dutch Application Company (DAC) ontwikkelen oplossingen om data in SAP- en Microsoft-omgevingen mobiel te ontsluiten naar smartphones en tablets, zoals de iPad. De bedrijven tekenden vandaag tijdens het VNSG-congres hiertoe een strategische samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking past in de strategie van Ctac om zogenaamde composed solutions aan te bieden aan klanten. Dit zijn unieke, branchespecifieke applicaties die zijn samengesteld uit standaardcomponenten. Ze zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen tot een brede, modulaire oplossing.. Klanten profiteren hiermee van een totaaloplossing die schaalbaar is, naadloos aansluit op de bedrijfsbehoefte en in korte tijd te implementeren is.


Yellow2B richt zich binnen de samenwerking op het ontsluiten van data in bedrijfsinformatiesystemen die gebaseerd zijn op SAP of Microsoft Dynamics. Het al dan niet met behulp van Sybase vertalen van deze data naar een mobiel apparaat is de expertise van Yellow2B. Dutch Application Company is expert op het gebied van mobiele apps. Het bedrijf ontwikkelt gebruiksvriendelijke toepassingen voor iPhone (iOS) en het Android-platform. ‘Plant Inspector’ is de eerste mobiele totaaloplossing die door beide bedrijven is ontwikkeld. Hiermee hebben onderhouds- en inspectiemonteurs via hun mobiele apparaat inzage in meldingen en werkorders in SAP en kunnen ze ter plekke problemen, acties of gereedmeldingen administreren in SAP.

“Het mobiele werken heeft dankzij de smartphone en tablets in korte tijd een enorme vlucht genomen. Klanten hebben daardoor steeds meer behoefte aan betrouwbare en veilige toepassingen die data in ERP-systemen kunnen ontsluiten”, zegt Fons Janssen, directeur van Yellow2B. “Met deze samenwerking voorzien we in een totaaloplossing voor klanten die maximaal willen profiteren van de technologiemogelijkheden van dit moment. Het ontwerpen en ontwikkelen van functionele, ergonomische en gebruikersvriendelijke bedrijfskritische apps voor mobiele apparaten is een vak. DAC is in dit verband een zeer professionele en prettige partner. Met deze samenwerking zetten we een nieuwe stap in het verder uitbreiden van ons maKLIK-concept. Daarbij streven we ernaar om SAP voor iedere gebruiker zo toegankelijk en gebruikersvriendelijk mogelijk te maken.”

“Mobiele applicaties veranderen de manier waarop we werken. Krachtige en gebruiksvriendelijke smartphones met gps, fotocamera’s en bewegingssensoren maken het mogelijk om overal en efficiënter te functioneren”, zegt Danny Gorter, Managing Partner van Dutch Application Company. “Met onze expertise vullen wij Ctac en Yellow2B perfect aan. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van geavanceerde apps voor smartphones en tablet-pc’s, en zij hebben de proceskennis en SAP-kennis, en zorgen voor de integratie op het bestaande systeem van de klant.”