Xerox kiest bullion voor virtualisatie bedrijfskritische applicaties

Xerox kiest bullion voor virtualisatie bedrijfskritische applicaties

Xerox kiest bullion voor virtualisatie bedrijfskritische applicaties

11-04-2011

Xerox kiest bullion voor virtualisatie bedrijfskritische applicaties


Xerox kiest voor de nieuwe bullion-servers van Bull om zijn bedrijfskritische applicaties te virtualiseren. Met bullion beschikt Xerox over een platform dat virtualisatie combineert met high performance. Dit is van belang omdat Xerox bedrijfsapplicaties gebruikt om zeer gespecialiseerde toepassingen zoals desktop publishing, scannen en tekenherkenning aan zijn klanten te bieden. Snelle en efficiënte verwerking van grote hoeveelheden gegevens is hierbij noodzakelijk.

Xerox heeft in Frankrijk vijftien locaties met print- en scansystemen en twee datacenters waar tevens de supportafdeling is gevestigd. De IT-afdeling in Frankrijk is verantwoordelijk voor document outsourcing services en wilde de fysieke middelen van alle omgevingen, waaronder Windows, delen. vSphere van VMware bleek het meest geschikte platform voor de nieuwe omgeving. Xerox koos voor de nieuwe novascale bullion-servers van Bull, omdat deze gebaseerd zijn op technische principes uit de mainframe-wereld en high availability-systemen. Ook de beschikbaarheid van Bull-deskundigen die snel en inhoudelijk reageren op technische vragen en problemen, speelde een rol in het keuzetraject.

"Xerox gebruikt momenteel vijf bullion-servers; twee in het primaire datacenter, twee in een mirror set-up in het secundaire datacenter en een voor de eigen IT-behoeften. De twee machines op de hoofdvestiging hosten 49 productieservers, ter vervanging van oude machines of voor nieuwe projecten. Een van de voordelen van het gebruik van bullion en vSphere is dat we in plaats van enkele uren nu in slechts enkele minuten een nieuwe server kunnen opzetten", aldus Bastien Vigneron, IT directeur Xerox Frankrijk.

Op de nieuwe servers draaien bedrijfskritische applicaties, zoals automatische documentlezers voor geautomatiseerd documentmanagement die veel CPU tijd en geheugen vergen. Verder gaat het om database servers en desktop publishing-servers die grote bestanden verwerken en daardoor zeer I/O-intensief zijn. Vigneron: "Bullion servers zijn geavanceerde machines. We zijn altijd voorzichtig geweest met het verdelen van de workload voor de diverse toepassingen om ze niet te veel te belasten. Dankzij bullion, kunnen de applicaties optimaal gebruik maken van de kracht van de Intel Xeon-processors."

Hoge beschikbaarheid en energiebesparing
De nieuwe infrastructuur biedt 99,997 procent beschikbaarheid, 24 ×7, 365 dagen per jaar. Dit is mogelijk doordat een cluster bullions redundante toegang heeft tot het SAN en de mechanismes binnen vSphere worden gebruikt. Voor klanten met de hoogste SLA-criteria heeft Bull een roll-over proces ingevoerd naar de secundaire site, waar dezelfde configuraties zijn ingesteld ten gunste van de bedrijfscontinuïteit en het recoveryplan. Tot slot dragen de schaalvoordelen van virtualisatie en de daaruit voortvloeiende vermindering van het aantal fysieke servers en het ontwerp bij aan de vermindering van ongeveer 30 procent in het energieverbruik.

Bastien Vigneron: "Sinds het nieuwe systeem enkele maanden in gebruik is, zijn we gestart met het meten van de prestaties. Er waren geen hardwareproblemen of meldingen van de bullion-servers. De servers blijken zeer betrouwbaar en goed uitgebalanceerd, ondanks de relatief nieuwe technologie. Xerox is van plan de geheugencapaciteit van zijn bullions te verbeteren om ze optimaal te benutten en de prestaties te verhogen met behulp van de Bull Coherence Switch. Dit zorgt voor ondersteuning van de groeiende werklast."
 

Terug naar nieuws overzicht