09-04-2011

Ook ICT Defensie zwaar getroffen


De radicale bezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren bij het Ministerie van Defensie hebben ook grote gevolgen voor de ondersteunende diensten, waaronder de ICT-divisie. Uit de brief die gisteren naar de Tweede Kamer is gestuurd door minster Hillen blijkt dat hij de besparingen vooral wil bereiken door middel van Outsourcing.

Ivent, de bestaande ICT-divisie, verdwijnt. Om ‘de doelmatigheid en de doeltreffendheid van de informatievoorziening te bevorderen, de integratie van operationele en bestuurlijke IV te versterken en vraag en aanbod in het IVdomein beter op elkaar af te stemmen’, wordt door Hillen het zogenoemde Joint IV Commando (JIVC) opgericht. Dit JIVC moet alle ICT- uitvoeringsorganisaties gaan aansturen. Dee organisatie zal gaan werken volgens een opdrachtstructuur. Volgens de minister zal de bestuursstaf de ‘wat’-vraag formuleren, terwijl het ‘hoe’ de verantwoordelijkheid is van het nieuwe JIVC.

Sourcing is voor het kabinet een belangrijk onderdeel van de bezuinigingen op ICT. ICT is één van de zeven dienstverleningsgebieden die worden bekeken op de mogelijkheid tot uitbesteden. Uit sourcing-toetsen zal moeten blijken of dit daadwerkelijk tot besparingen zal leiden. Bij ICT gaat het om mainframe hosting, werkpleklogistiek, connectivity & datacenters, IV-diensten en telefonie.
 
Bekijk ook de video hieronder.
 

Terug naar video overzicht

Tags

Overheid