Redactie - 08 april 2011

De Week van ICT: 11 t/m 15 april


Maandag 11 april gaat 'De Week van ICT' van start. Met 'De Week van ICT' vraagt ICT~Office breed en zichtbaar aandacht voor het maatschappelijk en economisch belang van ICT. ICT~Office wil een brede doelgroep de veelzijdigheid en het sprankelende karakter van ICT laten ervaren en de belangrijke rol van ICT bij innovaties benadrukken.


'De Week van ICT' biedt een platform voor leden en partners van ICT~Office om de betekenis van ICT voor een breed publiek duidelijk te maken.

Divers programma
Door ICT~Office en diverse partners zijn verschillende activiteiten georganiseerd die plaatsvinden tijdens 'De Week van ICT'. Op maandagmiddag 11 april gaan tijdens Het ICT~Debat 2011 aanwezigen, waaronder Harry van Dorenmalen (IBM en voorzitter ICT~Office), Henk Broeders (Capgemini) en Bas van der Veldt (AFAS), met elkaar in discussie over 'De ICT-sector in 2020'. Diezelfde middag wordt de ICT~Marktmonitor 2011 gepresenteerd.

Op dinsdag 12 april is de aftrap van de Student & Young Professional Challenge. TNO daagt samen met de Nederlandse ICT-industrie studenten en young professionals uit hun ideeën, kennis en vaardigheden te gebruiken om een aantal belangrijke maatschappelijke problemen op te lossen. Samen met specialisten uit het veld gaan zij de uitdaging aan om slimme oplossingen te bedenken. De resultaten worden tijdens de Conferentie Digitale Agenda.nl op 17 mei 2011 gepresenteerd aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid.

De Topdialoog PO Klas van de Toekomst vindt op woensdag 13 april plaats met als thema 'Door kennisdeling verbinden en versnellen'. Doel van de Topdialoog is het delen van best practices en bespreken wat er nodig is voor verdere opschaling. De topdialoog is een samenwerking van de PO-Raad, Kennisnet en ICT~Office. Ook opent EvoSwitch op 13 april een nieuwe datahal en is aansluitend een seminar georganiseerd, die geheel in het teken staat van duurzaam ondernemen en de rol van ICT hierin.

Verder organiseert ICT~Office de Voorjaarsconferentie Overheid, Cloud & Software op donderdag 14 april, waar de ontwikkelingen rondom cloud en software bij de overheid centraal staan. Ook heeft de Tweede Kamer ICT~Milieu uitgenodigd voor een rondetafelgesprek op 14 april over het duurzaam gebruik, waaronder hergebruik, van grondstoffen en hulpbronnen voor onder meer ICT-apparatuur. Tevens worden in de hele week bedrijfsbezoeken van scholen aan ICT-bedrijven gefaciliteerd. 

Bekijk het volledige programma van 'De Week van ICT' op de website