Redactie - 08 april 2011

AFAS groeit 13% in eerste kwartaal 2011


AFAS ERP Software heeft het eerste kwartaal van 2011 positief afgesloten. De omzetgroei bedroeg 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het brutoresultaat steeg evenredig mee. De omzet uit softwareonderhoud is toegenomen met meer dan 35% door de verhuur van de software en gebruik via internet met AFAS Online. Het totale aandeel softwareonderhoud steeg tot boven de 50%. Met deze resultaten zet de Leusdense softwareleverancier de stijgende lijn uit 2010 onverminderd voort.

In de eerste drie maanden van 2011 heeft AFAS weer een aantal mooie namen in verschillende branches aan de klantenlijst mogen toevoegen. Zo kozen binnen de publieke sector onder andere PGGM, Het Nederlands Kanker Instituut, Zorggroep Charim, Stichting Groenhuysen en Stichting MEE Zuid/Holland Noord voor de software van AFAS. Binnen het bedrijfsleven kozen Remeha, Recreatiecentra Nederland, TotaalBED Nederland, Huis van de Sport, Talent & Pro, Dutch Accounting House en Kinesis Pharma voor AFAS. Naast deze klanten zijn er in het eerste kwartaal 115 nieuwe ERP-klanten en 300 nieuwe Small Business-klanten bij gekomen. Ook de vestigingen in België en op Curaçao vertonen een zeer sterke omzetgroei en groei in aantallen klanten.

Ondanks de stijging in omzet en het grote aantal nieuwe klanten, bleef het aantal FTE binnen AFAS gelijk vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft vooral te maken met het succes van simultaan implementeren en de kortere implementatietrajecten die dat tot gevolg heeft. Ook de sterke focus op marketing blijft zijn vruchten afwerpen. Het recent aangekondigde partnership met Joop van den Ende en Stage Entertainment, wat onder andere resulteert in naamgeving van het Circustheater in Scheveningen, zal hier zeker aan bijdragen.

Arnold Mars, CFO van AFAS: “Met het 15-jarig bestaan van AFAS en de samenwerking met het AFAS Circustheater in Scheveningen hebben we een bijzonder kwartaal achter de rug. In de afgelopen vijftien jaar heeft AFAS altijd sterk ingezet op een verregaande automatisering en professionalisering van de interne organisatie. Dit heeft ertoe geleid dat de productiviteit per medewerker verdrievoudigd is van € 63.000,- in 1996 naar € 181.000,- in 2010. Op dit moment zijn we weer met veel bedrijven in verschillende sectoren in contact over de aanschaf van onze software. Het gaat hierbij vooral om organisaties in de zorg, het onderwijs en de logistieke sector. Dit is een goed teken en we zien de rest van dit jaar positief en vol enthousiasme tegemoet. De verwachting is dat de groei de komende maanden aanhoudt.”