Redactie - 29 mei 2011

Xerox neemt NewField IT over


Xerox heeft het Britse NewField IT, aanbieder van print consultancy en software oplossingen, overgenomen. Met deze overname breidt Xerox haar Managed Print Services (MPS) portfolio uit.
 
De consulting en software services van NewField IT helpen bedrijven MPS sneller te implementeren. Zo visualiseert de Asset DB™ software suitedoor middel van een plattegrond (vlekkenplan) hoe de aanwezige apparatuur, zoals printers en kopieerapparaten, binnen een kantoor worden gebruikt. Door de visuele kaart te combineren met een database van gebruikerspatronen zijn zowel het gebruik als de algehele printkosten, van kleine tot grote werkplekken, beter te monitoren en te beheren.
 
“Asset DB van NewField IT is een softwareoplossing die sommige MPS-implementaties tot vier keer versnelt. De oplossing versnelt dan ook de ROI van MPS, wat onze klanten in staat stelt de business te laten groeien door te investeren in andere onderdelen van hun business”, aldus Stephen Cronin, President, Global Document Outsourcing, Xerox Corporation.
 
NewField IT zal opereren als een volle dochteronderneming van Xerox. Medeoprichters Robert Newry en James Duckenfield zullen gezamenlijk het bedrijf blijven leiden, waarbij Newry rechtstreeks rapporteert aan Cronin. De naam NewField IT zal worden behouden, net als het hoofdkantoor in Twickenham, Engeland en de Amerikaanse activiteiten in Philadelphia. De medewerkers zullen blijven opereren als onderdeel van NewField IT.