Redactie - 07 april 2011

Eelco Blok CEO van KPN


Eelco Blok is per 6 april 2011 Ad Scheepbouwer opgevolgd als CEO van Koninklijke KPN NV. Zijn benoeming was in oktober 2010 reeds aangekondigd door de Raad van Commissarissen. Vanaf april 2004 was Blok reeds lid van de Raad van Bestuur, met uitzondering van de periode 2005 – juni 2006, waarin hij de functie vervulde van respectievelijk Chief Operating Officer Fixed en Corporate Strategy & Innovation Officer. Als lid van de Raad van Bestuur was Blok achtereenvolgens verantwoordelijk voor de Divisie Vast (tot 1 januari 2007), Zakelijke Markt, Wholesale & Operations en Getronics (tot 1 februari 2010) en voor de Divisie Mobile International en iBasis. Na de voorgenomen benoeming van Blok tot CEO op 18 oktober 2010 heeft hij tevens de functie van Chief Operating Officer bekleed.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in Den Haag zei Eelco Blok dat het zijn ambitie blijft om KPN het best presterende Europese telecombedrijf te laten zijn. Hij kondigde ook aan dat de verbetering van de dienstverlening aan klanten één van zijn speerpunten zal zijn.

Jos Streppel, voorzitter van de Raad van Commissarissen sprak zijn vertrouwen uit in de nieuwe CEO: ‘Eelco Blok beschikt over enorm veel kennis en ervaring. Hij kent KPN als geen ander en weet precies waar de kansen en mogelijkheden liggen in deze nieuwe fase’.

Op 10 mei aanstaande presenteert Eelco Blok met zijn team de nieuwe strategie van KPN.