'Hewlett-Packard ontwikkelt devices met Near Field Communication-technologie'
12-06-2011

'Hewlett-Packard ontwikkelt devices met Near Field Communication-technologie'


Hewlett-Packard overweegt de invoering van telefoons en tablets op basis van Near Field Communication-technologie. Hiermee kunnen gebruikers onder andere draadloos betalen. Dit verklaren twee personen, die bekend zijn met de plannen van het bedrijf, aan Bloomberg. De eerste apparaten zouden aan het eind van dit jaar beschikbaar moeten zijn. NFC is een voor de nabije toekomst 'must have' techniek. In een aantal steden in de Verenigde Staten starten Google en ISIS, een joint venture tussen AT&T, Verizon Wireless en T-Mobile USA Inc, binnenkort de eerste testen met NFC-gebaseerde betalingen.

Hewlett-Packard zal ondermeer de Palm devices hiermee gaan uitrusten. Palm, in 2010 door Hewlett-Packard overgenomen, verliest in rap tempo marktaandeel (3%) en met deze toevoeging probeert het bedrijf dit merk in leven te houden.

Deze week maakte Hewlett-Packard officieel bekend dat het in juli zal starten met de verkoop van haar Touchpad. Deze tablet moet de concurrentie aangaan met de iPad en devices die draaien op Android.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility