Redactie - 31 maart 2011

Dell, Equinix en Rackspace werken samen aan lancering OpenStack cloud-demonstratieomgeving


Dell, Equinix en Rackspace Hosting starten een samenwerking met als doel het ontwikkelen van een OpenStack™ cloud-demonstratie- en testomgeving. De demo-omgeving zal beschikbaar zijn in drie Amerikaanse datacenters: de Equinix International Business Exchange™-centers (IBX®) in Silicon Valley (Californië) en in Ashburn (Virginia), en in het Rackspace-datacenter in Chicago (Illinois). De bedrijven hebben ook plannen om deze dienst in het tweede kwartaal van 2011 uit te breiden naar Equinix-datacenters in Europa en in Azië. De demonstratieomgeving stelt organisaties in staat om applicaties in korte tijd op het cloud-platform te testen. Verder vereenvoudigt het platform het evaluatieproces en versnelt deze het gebruik van OpenStack proof of concepts (POC’s). Het is het eerste op open standaarden gebaseerde platform met geografisch verspreide OpenStack clouds, waarmee gebruikers applicaties en workloads over de cloud kunnen verdelen.

OpenStack is een verzameling van open source-technologieën die voorzien in een schaalbaar cloud-platform voor publieke en private clouds. OpenStack is oorspronkelijk opgericht door Rackspace en de NASA. Het is uitgegroeid tot een wereldwijde softwarecommunity van ontwikkelaars, technologen, onderzoekers en meer dan vijftig samenwerkende organisaties. Doel is het creëren van cloud computing-services die gebruikmaken van standaardhardware.

De OpenStack-demo-omgeving integreert OpenStack cloud-besturingssysteemsoftware, services en support van Rackspace Cloud Builders voor de cloud-geoptimaliseerde Dell PowerEdge C Intel-servertechnologie en Platform EquinixTM dat voorziet in een wereldwijd platform van 92 netwerkneutrale datacenters in 35 stedelijke gebieden. Dankzij deze samenwerking vereenvoudigen bedrijven hun evaluaties van het OpenStack-platform en versnellen zij de inzet van cloud-oplossingen op basis van modellen van Dell-, Equinix- en Rackspace-omgevingen.

Bedrijven, SaaS-leveranciers (Software-as-a-Service) en netwerkoperators die cloud-oplossingen willen inzetten, kunnen de demo-omgeving gebruiken als een opstap naar een OpenStack POC. Zij kunnen deelnemen aan demo’s van vooraf geïnstalleerde applicaties of eigen applicaties draaien om te zien hoe deze presteren. Wanneer zij een oplossing verder willen evalueren, zijn Dell, Equinix en Rackspace in te schakelen voor een aparte POC-omgeving, die Equinix in zijn datacenter host. Bestaande klanten van Equinix zijn extra flexibel doordat zij eenvoudig een verbinding kunnen leggen met de OpenStack-demo-omgeving via een groot aantal interconnectieservices dat binnen de Equinix IBX-datacenters beschikbaar is.

“OpenStack biedt een open standaardplatform dat organisaties keuzevrijheid geeft in hoe en waar zij de cloud willen inzetten. Ook zijn ze flexibel voor wat betreft het verdelen van applicaties en workloads over verschillende clouds”, zegt Jim Curry, algemeen directeur van Rackspace Cloud Builders. “De samenwerking tussen Dell, Equinix en Rackspace – gericht op het helpen van organisaties bij de inzet van OpenStack clouds – stelt CIO’s in staat een omgeving te kiezen, die tegemoetkomt aan hun zakelijke, juridische en technische eisen.”

“De huidige cloud-oplossingen vereisen schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Zij moeten superieure eindgebruikersprestaties bieden”, zegt Vince DiMemmo, algemeen directeur Global Cloud en IT Services bij Equinix. “De combinatie van het OpenStack-platform op Dell-hardware vanuit de Equinix-datacenters presteert maximaal op deze drie fronten. Platform Equinix maakt het mogelijk om de cloud geografisch optimaal in te zetten in geoptimaliseerde netwerkomgevingen dichtbij de eindgebruiker. Deze totaaloplossing van Rackspace, Dell en Equinix garandeert de prestaties die cloud-applicaties vandaag de dag vereisen.”

“Dell richt zich sterk op het ontwikkelen en promoten van open standaarden. Wij zijn dan ook enthousiast om samen te werken met Rackspace en Equinix bij het bieden van de OpenStack-demo-omgeving”, zegt John Igoe, Executive Director Cloud Software Solutions bij Dell. “Deze stelt serviceproviders en internetserviceproviders in staat om vast te stellen of OpenStack geschikt is voor hun ‘as-a-Service’-aanbod. Het is een fantastisch voorbeeld van hoe de OpenStack-community samenwerkt bij de promotie van het OpenStack-platform.”