Redactie - 30 maart 2011

Megadeal voor HP

 

In Zuid-Amerika heeft Hewlett-Packard een overeenkomst gesloten met Coca-Cola ter waarde van honderd miljoen dollar. Coca Cola FEMSA is de grootste fabrikant van Coca-Cola producten ter wereld in termen van verkoop. Het gaat  om een vijfjarig technology outsourcing services contract om een HP Converged Infrastructure op te bouwen en te managen.

De nieuwe diensten en infrastructuur ondersteunen de Latijns-Amerikaanse groei van het bedrijf en bieden een betere dienstverlening en lagere kosten. De overeenkomst voegt meer dan $100 miljoen toe aan de bestaande FEMSA samenwerking tussen Coca-Cola en HP, die in 2000 begon.

HP en Coca-Cola FEMSA zullen 348 locaties samenbrengen in één datacenter in Mexico en zullen bedrijfskritische SAP-applicaties, server monitoring en beheer verplaatsen naar HP Best Shore locaties in Brazilië en Argentinië. HP Security Services worden aangeleverd door HP Best Shore global delivery centers in Costa Rica. HP Best Shore combineert HP’s technology portfolio met wereldwijde leveringsexpertise om zo klanten meer flexibiliteit en kostenbesparingen te bieden en risico’s te minimaliseren.

HP zal tegelijkertijd Coca-Cola FEMSA's technologie-infrastructuur blijven beheren, ter ondersteuning van de Latijns-Amerikaanse activiteiten in Argentinië, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Mexico, Nicaragua, Panama en Venezuela.