Redactie - 29 maart 2011

Logica en Getronics aan kop in duurzaamheid


De systeem integrator Logica en communicatie integrator Getronics hebben controleerbaar en transparant de kennis en ervaring in huis om voor grote ondernemingen en organisaties de complete ICT waardeketen vergaand te vergroenen. Beide concerns nemen deel aan en scoren hoog in het Carbon Disclosure Project dat grote concerns wereldwijd ondervraagt over hun inspanningen om de uitstoot van broeikasgas tegen te gaan. Deze kennis dragen zij nu over aan grote klanten, waaronder steden zoals Londen en Düsseldorf. Getronics is specialist in communicatienetwerken en data centers en Logica in advies en dienstverlening als systeem integrator op het gebied van applicaties en infrastructuren.

AME Research heeft beide ondernemingen onderzocht op hun bijdrage aan duurzaamheid en daaruit blijkt dat zij eruit springen in hun serieuze aanpak van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. AME Research is daarin al sinds de jaren zeventig actief met de oprichting van de Stichting Kloostertuin die milieubewuste land- en tuinbouw bevordert.

Logica en Getronics zijn als enige ICT dienstverleners in Nederland nu zover als de te vroeg overleden milieu promotor Eckart Wintzen, oprichter van BSO Origin in 1995 was. Hij publiceerde toen jaarverslagen met een katern waarin de uitstoot door BSO Origin van schadelijke stoffen specifiek werd benoemd en pleitte voor een belasting op aan het milieu onttrokken waarde waarvan de opbrengst in mindering moest worden gebracht op de vennootschapsbelasting. Logica onttrekt nog 4,8% van de winst per aandeel aan het milieu en heeft zich voorgenomen dat tot 2020 met 50% te verminderen. Dat heeft gevolgen voor het autogebruik en de werkplekken van de werknemers van Logica. Harvard Business School Professor Robert Eccles, mede oprichter van het International Integrated Reporting Committee is van mening dat ondernemingen hun financiële verslaggeving zo moeten integreren dat de duurzaamheid strategie op basis van een begrijpelijke en samenhangende set factoren relevant en inzichtelijk wordt voor alle belanghebbenden. Een belangrijke speler op dit gebied is ook SAP. Andere milieubewuste ICT ondernemingen zijn AFAS en Qurius.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024