Redactie - 28 maart 2011

‘Ronde vormen in IT’


Breng de C terug in IT. 'Zonder persoonlijke interactie werkt niets', aldus Neelie Kroes in het boek 'Ronde vormen in IT' dat op 30 maart gepresenteerd zal worden op Nyenrode Business Universiteit.

IT gaat al lang niet meer over technologie alleen. Echte innovatie krijgt pas kans met de verzoening van twee schijnbaar tegengestelde werelden; die van 'harde' kennis en kundes en die van 'zachte' competenties zoals samenwerking, communicatie en inlevingsvermogen.

Het boek 'Ronde vormen in IT - Inspirerende visie op competenties, keuzes en kansen in IT- organisaties' laat op praktische en inspirerende wijze zien welke nieuwe kansen voor organisaties en talenten deze verandering met zich mee brengt.

Aan de hand van interviews met visionairs en mensen uit de praktijk schetst 'Ronde vormen in IT' de veranderende eisen aan kennis en vaardigheden binnen het IT-veld. Daarbij wordt ingezoomd op thema's als de veranderende arbeidsmarkt, dilemma's op het gebied van loopbaan- en studiekeuze, nieuwe manieren van samenwerken en leiderschap.

'Ronde vormen in IT' is een initiatief van Geke Rosier, ondernemer in business & IT-alignment en IT-manager Anneke Burger-Tebbens Torringa, in nauwe samenwerking met Hotze Zijlstra, journalist. "Wij willen laten zien dat IT een leuk vak is waar ruimte is voor zowel mannelijke als vrouwelijke kwaliteiten", aldus de initiatiefnemers. Er komen nieuwe banen waarvoor nieuwe vaardigheden worden gevraagd. Met dit boek gooien we een steen in de grote vijver van talent. Het is aan de lezers om van de eerste rimpeltjes een enorme golf te maken."

Het boek 'Ronde vormen in IT' is een boek dat inspireert en een bruikbaar handvat biedt aan CIO's en CEO's, HR-professionals en iedereen die een carrière binnen de IT overweegt.

Geïnterviewden
Aan het woord in 'Ronde vormen in IT' komen onder meer: Arjen Dorland (Shell), Andreé de Waal (Center of Organizational Performance), Neelie Kroes (Europese Commissie), Ans van Dalen & Saul van Beurden (ING), Corine Adams (Allianz Nederland), Désirée van Gorp (Nyenrode Business Universiteit), Dorine Burmanje & Stella Kuin (Kadaster), Elizabeth van Geerestein & Eric van Heck (Rotterdam School of Management), Fiona Bakker & Sylvia Butzke (De Nederlandsche Bank), Fons Trompenaars (Trompenaars Hampden-Turner), Harriëtte Hesselmans (Delta), Hylke Wierda & Nicole Stolk (Ministerie van BZK), Ineke Hoekman (Microsoft), Lineke Sneller (Tele2), Louise Out (IBM), Mirjam Werges (Ministerie van Defensie), Pieter Schoehuijs (Akzo Nobel).

 >> meer informatie