Redactie - 16 april 2011

Atos Origin eerste Nederlandse SAP Sustainability Special Expertise Partner


SAP Nederland heeft Atos Origin het Special Expertise Partnership toegekend voor SAP Sustainability. Met de toekenning van dit Partnership - dat SAP Nederland dit jaar voor het eerst uitreikt - wordt de IT-dienstverlener gelauwerd vanwege haar kennis en expertise op het gebied van SAP oplossingen voor duurzaam ondernemen. Zo loopt Atos Origin voorop met de ontwikkeling van specifieke oplossingen op dit gebied. Onder de noemer SAP for Sustainablity introduceerde zij onder andere het Sustainability Dashboard en het Product Compliance Pack.


"Atos Origin is een SAPpartner met een duidelijke visie en aanpak op het gebied van het invoeren van duurzaam ondernemen bij haar klanten, en heeft een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van SAP Sustainability oplossingen. De op SAP gebaseerde oplossingen van Atos Origin - zoals het Product Compliance Pack (PCP) en het Sustainability Dashboard - helpen klanten snel en efficiënt hun duurzame initiatieven te realiseren. Het toekennen van dit partnership is een blijk van erkenning door SAP van de expertise van Atos Origin op dit domein," aldus Erast Wortel, Head of Alliance van SAP Nederland.

Het Sustainability Performance Management Dashboard is een instrument dat in kaart brengt waar ondernemingen staan in het verduurzamen van hun processen. Daarnaast maakt het duidelijk welke maatregelen en processen in meer of mindere mate bijdragen aan geformuleerde doelstellingen die moeten resulteren in duurzame groei. Op deze wijze wordt de geboekte vooruitgang op het gebied van duurzaamheid meet- en zichtbaar gemaakt. Hierdoor is het mogelijk tijdig bij te sturen als duurzame resultaten achterblijven bij gestelde verwachtingen. Het Sustainability Performance Management Dashboard laat zo op een overzichtelijke manier zien wat mogelijk is door bedrijfsprocessen beter op elkaar af te stemmen en zo duurzaamheidswinst te behalen.

Met de introductie van PCP ondersteunt Atos Origin bedrijven bij de naleving van internationale verplichtingen uit de REACH-verordening. REACH - synoniem aan Registratie, Evaluatie en Autorisatie van Chemische Stoffen - heeft tot doel mens en milieu te beschermen tegen risico’s van schadelijke stoffen die in de EU geproduceerd of geïmporteerd moeten worden. Atos Origin heeft PCP ontwikkeld op basis van SAP EHSM (Environment, Health & Safety Management). PCP bestaat uit voorgedefinieerde end-to-end procesdiagrammen en -beschrijvingen met de bijbehorende systeemconfiguratie en inhoudelijke gegevens over REACH-regelgeving.

Duurzaamheid
“De toekenning van deze prijs is een erkenning van onze kennis en kunde op het gebied van SAP Sustainability en de toegevoegde waarde van specifieke oplossingen die we hebben ontwikkeld. Oplossingen waarmee Atos Origin klanten helpt hun duurzaamheid op een meer volwassen niveau te krijgen en te voldoen aan internationale milieuwetgeving”, aldus Marianne Hewlett, directielid van Atos Origin Nederland en verantwoordelijk voor de strategie op het gebied van verantwoord ondernemen. “Het is geweldig dat SAP ons hiervoor beloont door ons bedrijf in Nederland als eerste het Special Expertise Partnership voor SAP Sustainability toe te kennen.”