Redactie - 24 maart 2011

Vodafone scherpt voicemailbeveiliging verder aan tegen spoofing


Vodafone Nederland scherpt de beveiliging van zijn netwerk verder aan tegen 'voicemail spoofing'. Dit is een vorm van identiteitsdiefstal waarbij onbevoegden beveiligingsmaatregelen omzeilen om toegang te krijgen tot voicemailboxen. Vodafone voert op dit moment technische maatregelen door om dit te voorkomen. Deze maatregelen zijn het gevolg van een nadere analyse van de voicemailbeveiliging tegen cybercriminaliteit. Vodafone sluit niet uit dat er nog meer aanscherpingen zullen volgen.

Spoofing is een bekend probleem binnen de ICT-wereld. Vodafone onderzoekt al langer welke oplossing maximale beveiliging biedt met minimale impact op het gebruiksgemak van klanten. Vodafone heeft besloten dit proces nu te versnellen met het oog op de implementatie van een onmiddellijke aanpassing. Dit is vanwege de enorme aandacht die het afluisteren van voicemails nu heeft en het verhoogde risico op misbruik.

De huidige maatregelen leiden helaas tot enig ongemak voor klanten die vanuit het buitenland, of in Nederland vanaf een ander netwerk, hun voicemail willen beluisteren. Klanten zullen in die gevallen voortaan gevraagd worden om hun PIN-code in te voeren.

Vodafone roept klanten per direct op hun persoonlijke PIN-code van hun voicemail aan te passen zodat ze hier minimaal ongemak door ervaren en maximaal beveiligd zijn. Deze maatregelen hebben geen effect op het beluisteren van de voicemail binnen Nederland vanaf het eigen toestel.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024