Redactie - 22 maart 2011

Exact start zoekopdracht voor opvolger van Martijn Janmaat, als CEO van Exact


Exact heeft bekend gemaakt dat Martijn Janmaat heeft besloten zijn contract als CEO van Exact na 31 augustus 2011 niet te verlengen. Exact heeft daarom een zoekopdracht gegeven voor een opvolger.

Martijn Janmaat is in augustus 2010 benoemd voor een periode van 1 jaar. Zijn eerste verantwoordelijkheid was het verzekeren van continuïteit in de Raad van Bestuur na het vertrek van Raj Patel en het initiëren van een veranderingsproces. Inmiddels zijn belangrijke veranderingen gericht op het realiseren van organische groei opgestart en wordt een aantal daarvan uitgevoerd. Hoewel Martijn Janmaat overtuigd is van de veranderingen, de mogelijkheden en de toekomst van het bedrijf, past een verlenging van zijn contract niet in zijn persoonlijke agenda.

Martijn Janmaat geeft aan: “De termijn van een jaar voor mijn benoeming was op mijn verzoek, met de bedoeling continuïteit in de Raad van Bestuur te brengen en om een veranderingsproces binnen Exact op te starten. Gedurende de afgelopen maanden hebben wij belangrijke veranderingen gericht op het herstellen van winstgevende organische groei gerealiseerd. Ik ben overtuigd van de toekomst en de kansen van het bedrijf. Tevens heb ik mij gerealiseerd dat een verlenging van mijn contract niet past met mijn persoonlijke wensen en agenda naar de toekomst. Om de Raad van Commissarissen voldoende tijd te geven naar een geschikte opvolger te zoeken, lijkt het mij goed nu al mijn besluit aan te kondigen.”