Redactie - 22 maart 2011

ERP-leverancier stevig in de lift

Infor, de incarnatie van het ooit Nederlandse Baan, illustreert dat het weer erg goed gaat met bepaalde sectoren van de ICT-markt. De leverancier van ERP-software, vooral voor de maakindustrie, publiceert goede cijfers en is ook nog eens op het overnamepad. Bovendien is het bedrijf weer op zoek naar nieuw personeel. Hiermee wint deze concurrent van SAP fors aan kracht.

In het derde kwartaal van zijn boekjaar rapporteert Infor een groei van zeventien procent. Hiermee heeft het recent aangetreden managementteam een mooi resultaat laten zien. De stijging komt vooral voor rekening van de licentieverkoop, en ook de operationele marges zijn gegroeid. Hoewel Infor bij deze aankondiging geen exacte cijfers bekend maakt, geeft dit resultaat wel aan dat er een voorzichtige opleving gaande is in de maakindustrie.

Het positieve financiële en operationele resultaat geeft het bedrijf de ruimte om verder te groeien. Tegelijk met de groeipercentages maakt Infor bekend weer vierhonderd extra software-ontwikkelaars in dienst te nemen. Zij zullen vooral gaan werken aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Volgens Infor ligt de nadruk daarbij op industriespecifieke applicaties van Infor voor manufacturing, distributie, publieke sector, en hospitality, en op Infor’s cross-industry applicaties waaronder financieel management, asset management, workforce management, customer relationship management, supply chain management, en product lifecycle management.

Infor is onder het nieuwe management uitermate actief. Eerder al maakte de ERP-leverancier bekend concurrent Lawson Software over te nemen. Hiervoor heeft het een vijandig bod gedaan van 1,8 miljard dollar, een waardering per aandeel van 11,25 dollar. Hiermee probeert Infor mededingers als HP, IBM en Microsoft voor te blijven. Lawson Software bevestigt dat het in gesprek is met Infor en de grootaandeelhouder van Infor, Golden Gate.