Redactie - 16 maart 2011

SURFnet, SARA, BiG Grid en NWO stimuleren e-Research


SURFnet organiseert in samenwerking met SARA, BiG Grid en NWO de derde editie van de wedstrijd Enlighten Your Research. In deze editie worden onderzoekers uitgedaagd voorstellen in te dienen van instellingsoverstijgende samenwerkingsverbanden, die baat hebben bij een hoogwaardige netwerkverbinding tussen locaties waar e-Researchfaciliteiten aanwezig zijn. Hierbij valt te denken aan geavanceerde diensten zoals supercomputing, grid, visualisatie en grote hoeveelheden dataopslag. Researchers kunnen onderzoeksvoorstellen indienen tot en met 12 mei 2011.

Samenwerking
Het is de eerste keer dat de organiserende partijen op deze manier hun krachten bundelen. Door inbreng van hun eigen expertise, infrastructuur en diensten proberen zij gezamenlijk het onderzoek in Nederland naar een hoger plan te brengen. Hierdoor zijn onderzoekers in staat om eenvoudig en efficiënt met elkaar samen te werken via een naadloze koppeling tussen allerlei soorten infrastructurele diensten.

Prijzen

Deelnemers aan de wedstrijd maken kans op dataopslag, rekentijd, geavanceerde netwerkverbindingen en support bij de implementatie daarvan. Verder krijgen de winnaars een geldprijs van maximaal twintigduizend euro. Daarnaast is er dit jaar een duurzaamheidsprijs voor het meest energiezuinige voorstel.

Informatiebijeenkomst
Op 31 maart 2011 organiseren SURFnet, SARA, BiG Grid en NWO een informatiebijeenkomst over de Enlighten Your Research wedstrijd. Bezoekers krijgen inhoudelijke informatie over de wedstrijd en inzicht in de diensten die onderzoekers kunnen inzetten bij hun onderzoek. Verder presenteren twee winnaars van eerdere edities hun onderzoek.
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024